Gazete Vatan Logo

Meral Akşener, 5 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında partisinin Kayseri Manisa,Gaziantep, Mardin ve Samsun adaylarını açıkladı.

Meral Akşener, 5 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iç ve dış gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart'taki yerel seçimlere değinen Akşener, milletin sandık güvenliği ile ilgili şüpheleri olduğunu söyledi. Bu konuda endişe edilecek bir durumun olmadığını belirten Akşener, sandık güvenliği konusunda gereken tedbirleri aldıklarını anlatarak, "Hem sandık güvenliği yazılımlarımız ve haberleşme sistemimizle hem de avukatlarımız ve sandık güvenliği ekiplerimizle vatandaşlarımızın oylarını koruyacağız. Kanunsuz işler yapmayı aklından geçiren varsa buyursun gelsin, cesareti varsa yapsın bakalım." diye konuştu.

"Babadan dolayı evlat suçlanamaz"

Akşener, CHP'nin İzmir'de aday gösterdiği Tunç Soyer hakkındaki, 12 Eylül döneminde görev yapan askeri savcı babası Albay Nurettin Soyer'den dolayı çıkan tartışmalara da isim vermeden değindi. Bazı çevrelerce "kan davası" güdüldüğünü ifade eden Akşener, şöyle konuştu: "Bir nefret dili var. Bizi de aynı dile çekmeye çalışıyorlar. Kan davası peşindeler. Kan davası bir cahiliye adetidir ve ayaklarımızın altındadır. Biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımız altına almayız ama cahiliye döneminin adetlerinin hepsini ayaklarımız altına almışız. Hukuktan, adaletten haberleri yok. O yüzden 'suçun şahsiliği' dediğimizde anlamıyorlar. Biz deyince tesiri yok, o halde Peygamber Efendimize kulak verin. Ne diyor Veda Hutbesi’nde? 'Ey insanlar! Sizi uyarıyorum, herkes yalnızca kendi işlediği suçtan sorumludur. Suçlu evlattan dolayı baba suçlu tutulamaz. Suçlu babadan dolayı evlat sorumlu tutulamaz.' Ölçü bu. Herkes aklını başına alsın. Babanın vicdanlarda suçlu olduğu konusunda herkes hemfikir. Burada sorun yok ama sadece babası üzerinden suçlanması akidelerimize uymuyor." Yerel seçimlerin bir "kulak çekmek ve uyarı seçimi" olduğunu savunan Akşener, "Bu seçim zaten iktidarı değiştirme seçimi değil ama ufaktan bir kulak çekebilirsiniz. Seçimden sonra zam yağmuru olacak. Kulak çekerseniz bu zamları önlersiniz. Bu yerel seçimde kimsenin koltuğu gitmiyor. Cumhurbaşkanının koltuğu 4 yıl sonra tartıya çıkacak. Dört yıl seçim yok. Beka sözünü söyleyenlerin koltukları tehlikede değil. İkisinin de koltukları duracak. Koltuklarla ilgili bir tehdit yok. Bu kulağı çekerseniz 31 Mart'tan sonra yapılacak zamlar durur. Ne kibir kalır ne gurur. Seçmen velinimet olur. Bunun için 31 Mart'ta vereceğiniz karar sizin icin çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Iğdır'da AK Parti ve MHP tek aday göstersin"

Haberin Devamı

Iğdır için AK Parti ve MHP'ye çağrı yapan tek aday çıkarmalarını öneren Akşener, dış politikada sorunların devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanına dışarıdan kimseye laf söyletmeyiz
Meral Akşener, Cumhurbaşkanına dışarıdan kimseye laf ettirmeyeceklerini vurgulayarak şöyle dedi:
"Bir hesabımız varsa bunu içimizde hallederiz. Dışarıdan ahkâm kesenlere, ülkemizi tehdit edenlere pabuç bırakmayız. O makamda oturan kişi kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına, dışarıdan kimseye laf söyletmeyiz. O makam bağımsızlığımızın sembolüdür. Dil uzatanların dilini koparmayı biliriz. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanı, tehditlere boyun eğmeyiniz, gereğini yapınız ve ülkemizi daha büyük bir belayla karşı karşıya bırakmayınız. Bağırıp çağırıp, sonra kapı arkalarında anlaşarak olmaz bu işler."

Haberin Devamı

Belediye başkan adayları

Akşener, grup toplantısında bazı illerdeki belediye başkan adaylarını da açıkladı. Meral Akşener, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Orkun Şıktaşlı'yı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mehmet Ejder Demir'i, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına Tuna Işıkhan'ı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Hayati Tekin'i, Yozgat Belediye Başkanlığına Metin Özışık'ı, Kütahya Belediye Başkanlığına Aynur Sezer'i , Adıyaman Belediye Başkanlığına Abdulkadir Kırmızı'yı ve Muş Belediye Başkanlığına Erkan Çelikoğlu'nu aday gösterdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı