Gazete Vatan Logo

Menderes'in vasiyetini oku!

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a çağrı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ezber bozmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu idam edilen Adnan Menderes'in kabrini koşullar uygun olursa ziyaret edeceğini açıkladı...

KOŞULLAR UYGUN OLURSA NEDEN DÜŞÜNMEYELİM

Kılıçdaroğlu bu sürpriz çıkışı temaslarda bulunmak üzere gittiği Brüksel'de yaptı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP liderine Menderes'in mezarını ölüm yıl dönümünde ziyaret edip etmeyeceği soruldu. Kılıçdaroğlu, bu soruya "Koşullar uygun olursa (Menderes'in kabrini ziyaret etmeyi) neden düşünmeyelim arkadaşlar? Menderes bu ülkeye hizmet etmiş bir insan. Saygıdeğer bir kişi. Bir siyasal mahkemede yargılandı ve idam edildi" diye cevap verdi.

ERDOĞAN MENDERES'İN VASİYETİNİ OKUSUN

Kılıçdaroğlu Menderes ziyareti tartışmasında sözü Erdoğan'a getirdi. Menderes'e gerçek anlamda saygı duymamakla eleştirdiği Erdoğan'a miting meydanlarında sık sık dile getirdiği merhumun vasiyetini hatırlattı:

"Sayın Başbakan'ın kabir ziyaretine (Menderes'in kabrini ziyaretine) saygı duyarız, ama (o tarihte) biz dönüş yolunda olacağız. Keşke Sayın Başbakan rahmetli Menderes'in vasiyetini okuyup gereğini yapabilse."

YASSIADA YARGILAMALARI SİYASİ

Siyasallaşan yargının topluma ağır bedeller ödettiğini savunan Kılıçdaroğlu, Menderes ve Deniz Gezmiş'in bunu en acı örnekleri olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu "Siz Yassıada yargılamalarının siyasi olduğunu mu söylüyorsunuz?" sorusuna da 'elbette' cevabı verdi.

Haberin Devamı