Gazete Vatan Logo

Mehmet Ersoy kimdir?

Mehmet Ersoy kimdir?

1968 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde öğrenim gördü. Alman Lisesi’nde öğrenciyken düzenlediği tur organizasyonlarıyla turizm sektörüne giriş yaptı.

Türk turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Etstur’unYönetim Kurulu Başkanıdır. Etstur’unardından 2000 yılında kurduğu VoyageOtelleri, 2001’deki girişimi Didimtur, 2006'da açtığı Jetsetve ucuzabiletile turizme pek çok marka kazandırdı. 2011’in Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan oteli MaxxRoyalBelek ve akabinde açılan MaxxRoyalKemer ile turizmdeki atılımlarını sürdürdü. Aynı zamanda Akdeniz’in en iddialı golf sahalarından MontgomerieMaxxRoyal’ibünyesinde bulunduran tesis, 2013 yılından bu yana dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan EuropeanTourTurkishAirlinesOpen finallerine de üst üste 3 yıl boyunca ev sahipliği yaptı.

2012 yılında cruisesektörüne yatırım yaparak Türkiye’nin tek cruisegemisi işletmecisi oldu. 2017 yılında online rezervasyon platformu odamax.com’uhayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Haberin Devamı

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk sahibidir.