Gazete Vatan Logo

Meclis’in mektubu Trump’a iletildi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ABD Kongresi Senato ve Temsilciler Meclisinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektuplara cevaben, ABD Başkanı Donald Trump’a hitaben yazılan ve 303 milletvekilinin imzaladığı mektubu, ABD Büyükelçiliği Dış Siyasi Gelişmeler Bölüm Başkanı Jeffrey Hulse’e, Meclis’teki makamında teslim etti.

Meclis’in  mektubu Trump’a  iletildi

Elitaş, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’ın da hazır bulunduğu kabulde, mektubu Hulse’e verdikten sonra yaptığı konuşmada, ABD Kongresi’nin mektubunda OHAL, rahip Brunson’un tutukluluğu gibi konularda eleştiri içeren 20 Nisan tarihli bir mektup geldiğini hatırlattı. Elitaş, TBMM tarafından ABD Başkanı Trump’a, bahse konu bu mektuba cevap mahiyetinde bir mektup iletilmesinin kararlaştırıldığını belirterek şunları söyledi:

FETÖ ve YPG eleştirisi

TBMM mektubunda, Türkiye-ABD ilişkilerine tarafımızdan atfedilen önem vurgulanmaktadır. İkili ilişkilerimizde iki kritik hususta ABD tarafının zamanlıca ve tatminkar şekilde adım atmasını beklediğimiz hususuna işaret olunmaktadır. Bu bağlamda, müttefiki Türkiye’ye karşı FETÖ’nün gerçekleştirdiği menfur darbe girişimine karşı gecikmeli ve yetersiz bir reaksiyon veren ABD eleştirilmektedir. ABD’de güven içinde yaşayan FETÖ elebaşısı ve terör örgütünün 40’ı aşkın üst düzey yöneticisinin Türkiye’ye iadesini beklediğimiz hatırlatılmaktadır. Suriye’de ABD’nin terör örgütü PKK/KCK’nın uzantısı PYD/YPG ile geliştirdiği ilişkilerin vahameti, stratejik ve ahlaki yanlışlığına dikkat çekilerek, bu politikasını değiştirmesi istenmektedir. ABD Başkanı’ndan Suriye bağlamında mutabık kalınan ortak kararların uygulanması sürecinin hızlandırılmasına bizzat müdahil olması ayrıca talep olunmaktadır.

Haberin Devamı