Gazete Vatan Logo

Meclis'e damga vuran ayrıntı! Davutoğlu ile Bahçeli...

TBMM 25. Dönem milletvekilleri TBMM Genel Kurulu'nda yeminlerini etti. Saat 15.00'te başlayan yemin töreni saat 00.40'ta 9 saat 9 dakika sonra sona erdi.

Meclis'e damga vuran ayrıntı! Davutoğlu ile Bahçeli...

Genel Kurul'da yemin eden son parti lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli yemin ettikten sonra kendisini Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar da alkışladı. Davutoğlu ve bakanların büyük kısmı, Bahçeli ayrıldıktan sonra Genel Kurul'dan ayrıldı.

6 MİLLETVEKİLİ YEMİN ETMEDİ

Bugünkü yemin töreninde 6 milletvekili yemin etmedi. Yemin etmeyen 6 vekil Genel Kurul'a ilk katıldıkları gün yeminlerini edecekler. Yemin etmeyen vekiller şunlar:

"Adana milletvekili Talip Küçükcan, Adana milletvekili Rıdvan Turan, Ankara milletvekili Ayşe Gülsüm Bilgehan, Ankara milletvekili Ahmet Haluk Koç, Bitlis milletvekili Mizgin Irgat ve muş milletvekili Ahmet Yıldırım."

En yaşlı üye ünvanı ile CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın geçici başkanlığında toplanan milletvekillerini yemin etme töreni 9 saat 9 dakika sürdü.

6 VEKİL YEMİNİ TEKRARLADI

Üçü Ak Parti'den biri CHP'den ikisi de HDP'den olmak üzere 6 milletvekili yeminlerini tekrar etti. Deniz Baykal, iftar saati yaklaştığı sırada saat 20.20'de oturuma bir saat ara verdi. Baykal ara vermeden önceki bölümde 3'ü AK Parti'den biri CHP'den 4 milletvekili yeminlerini tekrar etmişlerdi.

Haberin Devamı

Aradan sonra saat 21.20'de başlayan oturumda ise iki milletvekili, yanlış okudukları için yeminlerini tekrarladı. Yeminlerini tekrarlayan iki milletvekili de HDP milletvekilleri oldu. HDP Mardin milletvekili Mehmet Ali Aslan, yemin metninde geçen "Büyük Türk milleti önünde" ifadesini "Büyük Türkiye milleti önünde" şeklinde okuduğu için yeminini tekrarladı. HDP Mardin Enise Güneyli de metinde geçen "İnsan haklarından" ifadesini "İnsan kaynaklarından" şeklinde okuduğu için yeminini tekrar etti.

İLK YEMİN EDEN LİDER DEMİRTAŞ OLDU

Parti liderlerinden ilk yemin eden ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş'ın ardından sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yemin etti.

Parti liderleri yeminlerini ettikten sonra Genel Kurul'dan ayrıldı. Genel Kurul'da en uzun süre bekleyen lider Devlet Bahçeli oldu.

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU VE BAKANLAR BAHÇELİ'Yİ ALKIŞLADI

Bahçeli, yemin ettikten sonra kendisini Davutoğlu ve bakanlar alkışladı. Bahçeli Genel Kurul'dan ayrıldığı sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların büyük kısmı da Genel Kurul'dan ayrıldı.

İkinci bölümde yemin edenler arasında HDP Şanlıurfa milletvekili ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti Trabzon milletvekili Süleyman Soylu gibi isimler de yer aldı.

Oturumun sonunda Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçimlerinin 30 Haziran Salı günü yapılmasına ilişkin önergeyi okudu. Önerge milletvekilleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.