Gazete Vatan Logo

Meclis bildiğiniz gibi!

TBMM’de ‘Kadını doğuma zorlamak şiddettir’ tartışmasında yine aynı vekiller sahnedeydi...

Kadına Karşı Şiddet için dün TBMM’nin kadın milletvekilleri de ortak bir bildiri hazırladı. Ancak bildirinin okunmasının ardından yine aynı kadın vekiller ‘üç çocuk’ tartışmasına tutuştular.

TBMM 23. Dönem kadın milletvekilleri, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla ortak bildiri yayımladı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, Meclis Tören Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kadın milletvekillerince hazırlanan bildiriyi okudu. Bildirinin okunmasının ardından CHP adına söz alan İzmir Milletvekili Canan Arıtman, kadına yönelik şiddetin arttığını, bunun nedenlerinin tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. Arıtman “Biz artık bu ülkenin liderlerinin, başbakanlarının kadınlara, ’gidin 3 çocuk doğurun’ demesini istemiyoruz. Her şeye kolaylıkla ağlayan devlet büyüklerimizin öldürülen kadınlarımız için de bir damla gözyaşı dökmesini bekliyoruz” diye konuştu. AK Parti grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin bilimsel bir gerçek olduğunu belirterek, Hacettepe Üniversitesince hazırlanan bir raporu örnek gösterdi. Arıtman ise Şahin’in konuşmasının ardından “Kadını doğuma zorlamak şiddettir, Başbakan kadınlara sözel şiddet uygulamaktadır” dedi. Komisyon Başkanı Güldal Akşit, toplantıya MHP’yi temsilen kimsenin katılmaması konusuna “Ankara dışında programları olduğu için gelemediler bildiriye katılıyorlar” dedi.

Taksim dün kadınlarındı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle kadınlar dün Taksim’deydi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşte, kadınlara uygulanan şiddet protesto edildi. Grup “Kadına Şiddete Son”, “Herkes vuruyor devlet koruyor” yazılı dövizlerle yürüyüşe geçti. Ellerinde şiddet mağduru kadınları temsil eden maskeler taşıyan kadınlar, Galatasaray Meydanı’na kadar Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak ilerledi. AK Parti Kadın kolları da dün Taksim’deydi. Grup, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı ile İstiklal Caddesi’nde yürüdü. Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik kadın kolları üyesi, “Bu dünyanın yarısı kadın”, “Çocuk istismarına hayır”, “Aile içi şiddete hayır” dövizleri ile sessizce Taksim Meydanı’na yürüdü.

Haberin Devamı