Gazete Vatan Logo

Materyalin tene dokunması gerek!

Tasarımcı Evren Kayar, “Genelde gümüş ya da altın kullanıyorum. Çünkü gerçek materyalin tene dokunmasını seviyorum” diyor.

Materyalin tene dokunması gerek!

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Çok takı tasarımcısı var öyle değil mi? Senin farkın ne?

Benim bütün işlerim hayatımın dönemleriyle çok alakalı. Yani mercan koleksiyonunu çıkarttığımda zaten mercan yasağı başlamıştı. Ben mercanın o ışıltısını, formunun o güzelliğini gümüşle verebileceğimi düşündüm. Dolayısıyla bu koleksiyon mercan yasağının gelmesiyle beraber, mercanları da korumak adına çıktı. Kuvartz koleksiyonu aynı şekilde... Kuvartzları çift uçlu kestirip kestirmeyeceğimiz hep benim dönemlerimle alakalı. Hayatımın her döneminde astronomi ve astrolojiyi çok severim. Yerin ve göğün birbirini her zaman çok fazla çektiğine inanırım. Dolayısıyla bu takım yıldızı koleksiyonu öyle çıktı.

Nelerden ilham alıyorsun?

Aslında tam olarak bilmiyorum. Hayatın kendisinden, renklerden, bazen filmlerden, seyahatlerden, okuduğum şeylerden. Aslında hayat yolcuğumda karşılaştığım her şeyden desem olur. Ama çoğunlukla bir detaydan bütün bir şey bulabiliyorum; detayları seviyorum.

Sanatçı da sanatla bir bütün...

Haberin Devamı

Evet, katılıyorum. Mesela koleksiyonumda taş seçimlerimi koleksiyonun ruhu yapıyor. Genelde ya gümüş ya altın kullanıyorum. Çünkü gerçek materyalin tene dokunmasını seviyorum. Mücevher diyemeyebiliriz çünkü o zaman zümrüt, pırlanta vs gibi taşlardan bahsetmek gerekir. Biraz arada kalıyor ama yaptığım şey beni tam olarak doyuruyor.

SOSYALİM AMA KOLEKSİYON ÇIKARACAĞIMDA İÇİME DÖNERİM

Peki kendi markanı yarattıktan sonra nerede satmaya başladın?

Bir ara Beymen’de satıyordum. Şimdi yurt dışında Victoria&Albert Museum Londra’da, Paris’te Saint-Germain’de iki dükkanda, Venedik’te ve Beyrut’ta birer conseptstore’da, Washington’da ve Marbella’da varım. Şimdi Uzak Doğu’ya yolladık.

Fiyatların nasıl? Ulaşılabilir misin yoksa pahalı mısın?

Aslında değilim, pahalı olduğumu düşünmüyorum. Yani şöyle ki 3 bin liraya da bir şey var, 250 liraya da. Çok uçuk fiyatlar olmasını da istemiyorum tam tersini de; çünkü bir sanat yapılıyor burada.

Peki sen nasıl bir kadınsın? Sosyal misindir?

Sosyalim ama koleksiyon çıkaracağım zamanlar kendi içime döndüğüm zamanlardır. Kalabalıklarla çok güzel vakit geçiriyorum ama sıfırdan bir şey çıkardığımı söyleyemem.

Haberin Devamı

Kocan da sanatçı sayılır öyle değil mi?

Evet, o benim en büyük destekçim. Arhan’la 10 yıldır evliyiz ve bana da vizyonuma da çok şey kattı.

Tanımayanlar için Arhan Kaynar’ın ne iş yaptığını söyleyelim mi?

Organizasyon, event işleri ile ilgileniyor. İstanbul Tasarım ve moda haftalarını yapanlar onlar.

Takılarını hangi ünlüler taktı?

Bo Derek, Patrica Arquette, Patricia Field, Stephen Dorff.

Kurumsal yerlerle de iş birliği yapıyorsun ara sıra Roman markasıyla ne yapıyorsun mesela?

Evet yapıyorum. Şöyle ki Roman arada sırada böyle kapsül koleksiyoncularla çalışıyor. Takıda bu sezon benimle bir işbirliği yaptılar. Onlara özel, kitlelerine hitap edebilecek bir koleksiyon hazırladım. Çok başarılı bir koleksiyondu, şimdi tekrar yapacağım.