Gazete Vatan Logo

Marilyn Monroe öldü yine doğup şarkıcı oldu

Genellikle konuşmayı yeni öğrenmeye başlayan çocuklar geçmiş yaşamlarını hatırlayabiliyor. Bu anılar 8-9 yaşlarında esrarengiz bir şekilde bellekten siliniyor. İşte dünyadan ilginç reenkarnasyon vakaları...

Seksi sarışın benim bedenimde vücut buldu!

Kanadalı bir rock grubunda şarkıcılık yapan 43 yaşındaki Sherrie Lea Laird, Marilyn Monroe’nun yeniden hayata dönmüş hali olduğunu iddia ediyor. Dünya basınında büyük olay yaratan Laird’in psikiyatristi Adrien Finkelstein, hastası Laird ile 8 yıl boşunca düzenlediği hipnoz seanslarını “Marilyn Monroe Dönüyor: Bir Ruhun İyileşmesi” isimli kitapta bir araya getirerek çok satanlar listelerinde yerini aldı. Kitaba göre Laird, Monroe’nun şüpheli ölümünden 11 ay sonra dünyaya geldi. Laird henüz küçük bir çocukken ünlü yıldızın hayatına dair pek çok ayrıntıyı daha onun adını bile duymadan önce biliyordu. Daha sonra geçmiş yaşamına dair anlık geri dönüşler yaşamaya ve intihara eğilim göstermeye başlayınca psikolojik tedavi görmeye karar verdi. Hipnoz altındaki Laird’a göre Monroe ile ilişki yaşayan ABD Başkanı John F. Kennedy ona Fidel Castro ve Küba hakkında devlet sırlarını söylüyordu. Hatta Monroe’nun ölümü birçoklarının öne sürdüğünün aksine intihar değil cinayetti. Tedavi süresince Laird, hipnoz altında Monreo’nun özel hayatına dair sınırlı sayıda insanın bildiği birçok bilgiyi ortaya döktü. Psikiyatrist Finkelstein ise kitabında iki kadın arasında yüz hatları, eller, ayaklar, konuşma şekli ve el yazısı bakımından da birçok benzerlik bulunduğuna dikkat çekiyor.

‘Siyahi bir askerim bileğimden vuruldum’

ABD’de “Childrens’s Past Lives” (Çocukların Geçmiş Yaşamları) isimli kitabı kaleme alan yazar Carol Bowman’ın oğlu Chase de çocukluğunda reenkarnasyon deneyimini yaşayanlardan. Chase 5 yaşındayken geceleri uykularından çığlıklar atarak uyanmaya başladı. Rüyasında patlamalar duyduğunu söyleyen çocuk geceleri yatmaktan korkar hale gelince annesi onu bir psikoloğa götürdü. Küçük çocuk hipnoz altında gördüklerini “Elimde bir silah taşıyorum. Kayanın arkasına saklandım ama ateş ederken etrafa bakmak zorundayım. Duman her yerde. Çok korkuyorum, hareket eden herşeyi vuruyorum. Bileğimden vuruldum. Çok kanıyor, başım dönüyor” sözleriyle anlattı. Küçük çocuk birkaç ay önce de durup dururken farklı bir aksan kullanarak annesine siyahi bir asker olduğunu anlatmıştı. Ayrıca doğuştan sağ bileğinde bir yara izi vardı. Bunun üzerine annesi çocuğun önceki yaşamında Amerikan iç savaşında çarpışan siyahi bir asker olduğuna inanmaya başladı. Terapiden sonra Chase normal bir yaşam sürdü. Ancak 1991’de Irak Savaşı patlak verdiğinde yeniden savaştığını görmeye başladı. İkinci bir tedavinin ardından 9 yaşına geldiğinde tüm anılar belliğinden silindi.

Küçük Cameron ‘önceki’ annesini çok özlüyordu

Kanada’da dünyaya gelen Cameron, başka bir hayat ve başka bir aileden bahsetmeye başladığında 2 yaşındaydı ve henüz konuşmaya yeni başlamıştı. Anlattığı hayat, ne kendisinin ne de ailesinin daha önce ziyaret ettiği İskoçya’nın Barra Adası’nda geçiyordu. Küçük Cameron “diğer annesi”ni o kadar çok özlüyordu ki, bazı günler saatlerce onun için ağlıyordu. Annesi ise oğlunun durumu karşısında dehşete kapılıyor ve ne yapacağını bilemiyordu. Cameron eski hayatından gelen anıları 5 yaşına kadar hatırlamaya devam etti. Hatta diğer eski babasının isminin James Robertson olduğunu bile hatırladı. Oğlunun reenkarnasyon geçirmiş olduğuna yavaş yavaş inanmaya başlayan annesi sonunda onu Barra Adası’na götürdü ve adada birkaç yaz önce yaşamış olan Robertson soyadlı bir ailenin yaşadığını öğrendi. Robertson ailesinin adada kalan bir üyesiyle görüşen Cameron’un annesi, James’in bir araba kazasında oğluyla birlikte hayatını kaybettiğini söyledi. Cameron 8 yaşına geldiğinde geçmiş yaşamıyla ilgili hatırladığı her şeyi unuttu.

Haberin Devamı