Gazete Vatan Logo

Mardin karıştı!

MARDİN’in Kızıltepe İlçesi’nde Kobani’ye saldıran IŞİD’i protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katılan bir grup, önlem alan polise molotofkokteyli, havai fişek ve taş attı. Polis, saldırganlara gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.

Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Kobani’ye yönelik IŞİD’in saldırılarını protesto etmek için Kızıltepe’de yürüyüşü düzenlendi. DBP ilçe teşkilatı önünde toplanan ve aralarında parti yöneticilerin de bulunduğu grup, Özgürlük Meydanı’na yürüyerek basın açıklaması yaptı. DBP İlçe Başkanı Kemal Ece, başta Amerika olmak üzere bir çok devletin IŞİD’e yardım ettiğini ileri sürerek, "Amerika diyor ki, ’ben İŞİD’i bombalıyorum’. Amerika yalan söylüyor. Amerika gidip petrol rafinelerini bombalıyor. Amerika, Türkiye, İngiltere, Fransa, Almanya gibi devletler gidip İŞID’i bombalasın. Kobani’de IŞİD’e askeri malzemeler Türkiye trenleriyle gidiyor. Kürt halkı bu gibi sevkiyatları önlemek için gece gündüz canını siper ederek mücadele ediyor. Bütün Kürtler bugün kendine sahip çıkmalı. Eğer Kürtler kendine sahip çıkmazsa bugün Kobani yarın Amed olacak" dedi.

Açıklamanın ardından protestocular arasında bulunan bir grup, bölgede önlem alan polise molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis ise saldırganlara gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından grup, ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, Kızıltepe ilçe merkezinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı