Gazete Vatan Logo

Malta iddiaları için araştırma önergesi

Başbakan Yıldırım’ın off-shore iddialarıyla ilgili “Herkesin hesabı incelenebilir” mesajına teşekkür eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, vergi cennetlerinde kimin ne kadar parası ve şirketleri olduğuna dair araştırma önergesi vereceklerini açıkladı

Malta iddiaları için araştırma önergesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının Malta’da off-shore hesapları olduğu iddiaları konusunda harekete geçti. Partisinin Meclis grubu toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Rerefandumda evet deyin Türkiye uçacak” denildiğini hatırlattı. Hükümetin vatandaşa, “Vergini öde, yastık altındaki altınları çıkar, dövizin varsa bozdur” dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, siyasetçinin halka örnek olması gerektiğini ifade ederek sözlerini Başbakan Yıldırım’la ilgili ididalara getirdi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Ölünce de vergi!

Ey vatandaş vergini öde. Sen ödemiyorsun. Şirketi nerde kurdun? Niye Malta’da, vergi cennetlerinde kuruyorsun? Sen niye dövizini bozdurmuyorsun, niye yurt dışındaki bankalarda dövizini tutuyorsun, sen başbakansın, bakansın, milletvekilisin, sen yandaşsın, yandaş sermayesin, senin gazetelerin var. Neden onlar yurt dışındaki bankalarda dövizlerini tutuyorlar? Bu soruyu herkesin kendi vicdanına sorması lazım. Sabah musluğu açtığında akan sudan beş tür vergi ödüyorsun. Vatandaş, gün içinde 494 çeşit vergi ödüyor. Öldükten sonra da vergiden kurtulmuyorsun; veraset intikal vergisi, tabut yaparken, kefen bezi alırken vergi ödüyorsunuz. Ama bu Ankara’daki beyler vergi ödememek için şirketlerini götürüp vergi cennetlerinde kuruyorlar.

Haberin Devamı

‘El mi yaman bey mi’

Bunların yatacak yeri yok. Vatandaşa ‘vergi öde’ de, sen vergi ödeme ve Türkiye’yi yönet. Sayın Başbakan, ‘Çocuklarım dahil herkesin hesabı incelensin’ diyor. Sayın Başbakan’a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Özgüveni dolayısıyla da teşekkürlerimi sunuyorum. Arkadaşlarım vergi cennetlerinde kimin ne kadar parası, şirketleri var, ortaya çıksın diye araştırma önergesi verecekler. Umarım Sayın Başbakan, verdiği sözün arkasında durur ve bizim ekonomi tarihimizin bu karanlık noktasını hep birlikte aydınlatmış oluruz. Görelim bakalım el mi, bey mi yaman.

Her bakan sınav sistemini değiştirdi

Konuşmasında liselere girişe ilişkin sistem değişikliklerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Her bakan değiştiğinde sınav sistemi değişiyorsa o sistem milli değildir. Bakanlığın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı’. Nasıl bir milliyse, sınav değişiyor bakan değişiyor, bakan değişiyor sınav sistemi değişiyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle bütün tarafların katılımı ile Milli Eğitim Şurası toplanmalı. Her okulun bir bütçesi olmalı. Liyakat esaslı bir sisteme yeniden dönmek zorundayız. Öğretmenlerin yetiştirilmesine özel çaba harcamalıyız. Taşımalı eğitime son vermemiz lazım” dedi.

Haberin Devamı