Gazete Vatan Logo

Mahkum gardiyanları rakı-balığa götürmüş!

Mahkum gardiyanları rakı-balığa götürmüş!

Kartal, Metris ve Silivri Cezaevi müdürlerinin de şüpheli olduğu ‘rüşvet ve sahtecilik’ soruşturmasında, bir mahkumun gardiyanları aleme götürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, 2013’ün Temmuz ayında aralarında cezaevi müdürleriyle gardiyanların da bulunduğu bir gruba operasyon düzenlendi. Zanlıların, rüşvetle bazı mahkumlara imtiyaz sağladığı iddia edildi. Soruşturma sonrasında Kartal Kapalı Cezaevi birinci müdürü Yunus Cin, ikinci müdürü Halil Şen ve Metris Cezaevi ikinci müdürü Vedat Düzgün’ün de aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklandı. Sanıklar hakkındaki iddianame ise 7 ay sonra savcılık tarafından hazırlanarak mahkemeye gönderildi.

Rüşvet ve sahtecilik...

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, Kartal Kapalı Cezaevi birinci müdürü Yunus Cin ve ikinci müdürü Halil Şen’in ‘suç örgütüne yardım, rüşvet almak, evrakta sahtecilik ve irtikap’ suçlarından 12 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianamede, Metris Cezaevi ikinci müdürü Vedat Düzgün ile Silivri 1 No’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Çetin Karakan için de ‘örgüte yardım ve rüşvet almak’ suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken rüşvet çarkını döndürdüğü belirlenen ve Kartal H Tipi Açık Cezaevi’nde kalan mahkum Ahmet Düzyer ise örgüt kurmak ve yönetmekten bir numaralı sanık olarak yer aldı.


Gece yarısına kadar alem

İddianamede Ahmet Düzyer’in, işini yaptırdığı ve dışarıya çıkarken kolaylık sağladığı gardiyanları bir meyhaneye götürerek rakı balık eşliğinde alem yaptıkları da şöyle yer aldı: “14. 12. 2012 günü, saat 20.30 sıralarında Fatih Kumkapı’daki Sandal Balık Restaurant’da Ahmet Düzyer ve Gökmen Çizmeli, gardiyanlar Cuma Bahçacı, Kenan Süsler, Mustafa Murat Bulut, Ertuğrul Güngör ve Öztürk Aydın’ın gece yarısına kadar eğlendikleri’ tespit edilmiştir.’’

‘Bu şarkı sana gelsin’

Düzyer’in orada bulunmayan gardiyanlardan birini aradığı görüşme de iddianameye girdi:

Ahmet Düzyer: Alo ne yapıyorsun?

Erhan Deveci: İyim sen nasılsın?

Ahmet: Valla ne yapalım memur arkadaşlarla hep beraber eğleniyoruz. Senin için güzel bir şarkı istedik ayırmasın kimse diyor mevladan diyor. Sana gelsin duyuyor musun?


Faruk Kalkavan rüşvetten mağdur

İddianamede ilginç bir detay da dikkat çekti. 2008’de İstanbul Acıbadem’de moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak, genç kadının ölümüne neden olduğu iddiasıyla cezaevinde olan Faruk Kalkavan da rüşvet vermekten mağdur oldu. Halen, Kartal Açık Cezaevi’nde kalan Kalkavan da cezaevine geç gelmek için Ahmet Düzyer’den yardım istemiş ve rüşvetle cezaevine dönüş saatlerini değiştirmişti.

GARDİYANA AİLE BOYU AYAKKABI ALMIŞ

Yengenin ayak numarası neydi?

İddianamede işini yaptırdığı ve kendisine kolaylık sağladığı gardiyanlara nakit para ile rüşvet veren Ahmet Düzyer’in ofisinde yapılan aramalarda bilgisayar harddiski içerisinde kayıtlı masraf listesi bulundu. Listede hangi gardiyana ayakkabı verdiği ve fiyatları tek tek yazıyordu. Düzyer’in ayrıca gardiyan Nazmi Karaman’la yaptığı telefon görüşmesi de dinlemelere takıldı:

- Cuma: (Düzyer ile beraber olan gardiyan) Alo yaw senin çocuk kaç numara ayakkabı giyiyordu?

- NAZMİ: Dur eve bir sorayım...

- Cuma: Bir de kaç yaşında çocuk?

- Nazmi: 8 yaşında.

- Ahmet Düzyer: Ayak, ayak numarasını öğren (Sesi Cuma’nın arkasından geliyor).

- Cuma: Sünnet elbisesini bir de ayak numarasını da söyle. Bir de yengenin ayak numarasını söyle.

- Nazmi: Tamam dur dönerim sana.

Haberin Devamı