Gazete Vatan Logo

Mahkeme Yargıtay Dosya Sorgulama İnternetten Yapılabilir

Mahkeme Yargıtay dosya sorgulama işlemleri ile Yargıtay üzerinden yapılan işlemler hakkında bilgi alınabilmektedir. İşte Yargıtay dosya sorgulama işlem adımları…

Mahkeme Yargıtay Dosya Sorgulama İnternetten Yapılabilir

Vatandaşların mahkeme gibi adli durumlar için bilgi alabilmesi amacıyla oluşturulan online uygulamalar sayesinde istenildiği zaman gereken bilgilere erişim sağlanabilmektedir. Devletin yetkili kurumları tarafından oluşturulan ve açıklama yapılarak vatandalar tanıtılan online hizmetler aracılığı ile Yargıtay dosya sorgulama gibi işlemlerin yapılması ve Yargıtay dosya sorgulama ile bilgi alınması mümkündür. Tüm vatandaşlar için kullanıma açık olan Yargıtay dosya sorgulama hizmetleri için üstelik herhangi bir üyelik işleminin yapılmasına da gerek yoktur.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP VATANDAŞ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

Yargıtay Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinin yapılması için vatandaşların Yargıtay resmi sitesinin kullanılması gerekmektedir. İlgili sitede yer alan Yargıtay dosya sorgulama formunun doldurulması ile birlikte kolay bir şekilde tüm vatandaşlar Yargıtay dosya sorgulama yapabilmektedir. Yapılacak Yargıtay dosya sorgulama sonrasında sonuç sayfasında yer alan bilgiler sayesinde dosya takibi yapılarak bilgi sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Mahkeme Dosya Sorgulama İşlemleri

Mahkeme dosya sorgulama işlemleri de Yargıtay’da olduğu gibi dosya takibi yapılabilmek için gerçekleştirilmektedir. E devlet kapısı üzerinden sunulan mahkeme dosya sorgulama işlemleri içi vatandaşların e devlet kapısı üyeliğinin olması gerekmektedir. Bu konuda sorun yaşayan vatandaşlar ise ilk olarak üyelik işlemlerini gerçekleştirmelidir. Üyelik için PTT üzerinden yapılacak başvuru yeterli olacaktır. Böylece sisteme erişim sağlanması için gerekli olan şifre ücretli olarak temin edilebilmektedir. Mahkeme dosya sorgulama işlemlerini giriş sonrasında yapmak mümkün olduğu için istenildiği zaman e devlet kapısı girişi yapılarak mahkeme dosya sorgulama yapılabilmektedir.

Sabıka Kaydı Alma İşlemleri

Vatandaşların online olarak yapabildiği diğer bir işlem ise sabıka kaydı alma işlemleridir. Sabıka kaydı alma işlemlerinde de e devlet kapısı üzerinden işlemlerin yapılması gerekmektedir. Üyelikgirişi sonrasında sabıka kaydı alma bölümündeki formun doldurulması işle birlikte ekranda kişinin sabıka kaydı yer alacaktır. Sabıka kaydının bilgisayara indirilerek kullanılması mümkün olduğu gibi kağıda da dökülerek resmi evrak gibi işlemler yürütülebilir.

Haberin Devamı