Gazete Vatan Logo
Magazin Uşaklı çocuklar 2016'ya gülerek başladı

Uşaklı çocuklar 2016'ya gülerek başladı

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, yeni yıla yeni bir anaokulunun açılışı ile başladı. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak vizyonuyla çalışmalarına devam eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği 31. anaokulunu Uşak’ın Sivaslı ilçesinde açtı.

Uşaklı çocuklar 2016'ya gülerek başladı

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, yeni yıla yeni bir anaokulunun açılışı ile başladı. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak vizyonuyla çalışmalarına devam eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği 31. anaokulunu Uşak’ın Sivaslı ilçesinde açtı.Yapımını hayırsever Küçükmavi ailesinin üstlendiği “Çocuklar Gülsün Diye - Küçükmavi Anaokulu” 5 Ocak’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan bölgelere anaokulları açmaya devam ediyor. Daha çok çocuğa okul öncesi eğitim verilmesi sorumluluğu ile çalışmalarını sürdüren dernek, 31. anaokulunu Uşak’ın Sivaslı ilçesinde hizmete açtı. 5 Ocak’ta yapılan açılış törenine Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve devlet protokolü katıldı.



Sivaslı bölgesinde yaşamlarını sürdüren çocuklara ve ailelere eğitim heyecanı yaşatan “Çocuklar Gülsün Diye - Küçükmavi Anaokulu”nda, yaklaşık 100 öğrenci okul öncesi eğitim alabilecek. Anaokulunun ve okulun bahçesinde yer alan çocuk parkının yapımını hayırsever Küçükmavi ailesi üstlendi.

Uşak halkının ve medya mensuplarının büyük ilgi gösterdiği “Çocuklar Gülsün Diye - Küçükmavi Anaokulu”nun açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende bir konuşma yapan Gülben Ergen şunları söyledi: “2016 yılına Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bir anaokulu açarak girdiğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada çocuklarımızın ve ailelerin yüzlerinde gördüğümüz o mutluluk ifadesi, gelecekteki çalışmalarımız için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Ülkemizin her yerini çok seviyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde 81 anaokulu açma hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Uşak’ta açtığımız bu okulumuzu da her zaman olduğu gibi annelere emanet ediyorum. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.” “Çocuklar Gülsün Diye - Küçükmavi Anaokulu”, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. İç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber - Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı, Ankara Gölbaşı, Ağrı-Doğubayazıt ve Uşak-Sivaslı’da anaokulları yaptı. Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı