Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlü oyuncuya hapis cezası!

Ünlü oyuncuya hapis cezası!

Oyuncu Mehmet Aslan'ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü

Beş yıl önce Kadıköy’de barda tartıştığı gençle sokakta kavga eden Aslan’ın cezası ertelendi...

Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu, oyuncu Mehmet Aslan, üniversite öğrencisi Timur Cihan Saylam’ın “kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasını çarptırıldı.

5 yıl önce Kadıköy’de bir barda çıkan tartışma sonrası Timur Cihan Saylam’ın yolunu keserek darp eden Mehmet Aslan ve arkadaşları Recep Yılmaz ile Umut Özalp hakkında açılan soruşturmada ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla 10.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın dünkü karar duruşmasında Mehmet Aslan’ı, Saylam’ın ‘kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kavganın karşı tarafı Timur Cihan Saylam’ı da suçlu buldu. Onu da Mehmet Aslan’ı ‘yüzde iz bırakacak şekilde kasten yaralamak’ suçundan 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından ikisiyle ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Kavgada Aslan’ın yanında olan arkadaşı Recep Yılmaz’a kasten yaralamadan verilen 10 ay hapis cezasında da hükmün açıklanması geri bırakıldı. Aslan’ın diğer arkadaşı Umut Özalp ise beraat etti.

‘Kendimi korudum’

Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde son sözü sorulan Mehmet Aslan, niyetinin kavga olmadığını belirterek, “Ben kendimi korudum. Timur Cihan Saylam aracı arkaya doğru çektiğinde ölüm tehlikesi atlattık. Bu da kamera görüntüleri ile sabittir. Planlı şekilde Saylam’ın aracının önüne geçmedik. Tesadüfen karşılaştık. Şikayetçiyim” dedi. Bir diğer müşteki sanık Timur Cihan Saylam ise “Minibüs ile aracımın önü kesildi ve beni dövdüler. Asıl mağdur benim” diye konuştu. Mahkeme Aslan’ı 15 ay, Saylam’ı ise 22 ay hapse mahkum etti.

Haberin Devamı