Gazete Vatan Logo
Magazin Taş Kağıt Makas bu kez baba baskısına dikkat çekti

Taş Kağıt Makas bu kez baba baskısına dikkat çekti

Toplumun her kesiminde yaşanan olaylara değinen ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’, bu defa baba baskısının çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Taş Kağıt Makas bu kez baba baskısına dikkat çekti

Kanal D’de ekrana gelen ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’, toplumun her kesiminde yaşanan olaylara değinmesiyle konuşulmaya devam ediyor. Unutmama hastalığı olan hipertimezinin yanı sıra Alzheimer’ı da yeniden gündeme getiren proje, şimdi de baba baskısının çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Dizide tüm kötülüklerin başını çeken ve tam bir sosyopat olan Fecir’in (Burak Yörük) aslında baba şiddetine maruz kalan bir birey olduğu ortaya çıktı. Bu durum baba şiddetinin çocuklar üzerindeki etkisini bir kez daha gündeme getirdi.

 

Öfkeyle beslenen çocuğun şiddete yönelebileceğinin altını çizen Psikiyatrist Onur Okan Demirci, “Baba tarafından cezalandırılan bir çocuk, yeterince iyi olamadığını düşünerek içe kapanır. ‘Ben sevilmeyeceğim, ‘Kimse tarafından beğenilmeyeceğim’, ‘Başarılı olamayacağım’ gibi birçok kaygıyla mücadele etmek zorunda kalır. Ya da tam tersi olur. Öfkeyle beslenen çocuk şiddete yönelir. Kendinden zayıf varlıklara şiddet uygulama yoluyla bunu yapmaya başlar. Çevresindeki insanlara zarar verir” dedi.Öfkeyle beslenen çocuğun şiddete yönelebileceğinin altını çizen Psikiyatrist Onur Okan Demirci, “Baba tarafından cezalandırılan bir çocuk, yeterince iyi olamadığını düşünerek içe kapanır. ‘Ben sevilmeyeceğim, ‘Kimse tarafından beğenilmeyeceğim’, ‘Başarılı olamayacağım’ gibi birçok kaygıyla mücadele etmek zorunda kalır. Ya da tam tersi olur. Öfkeyle beslenen çocuk şiddete yönelir. Kendinden zayıf varlıklara şiddet uygulama yoluyla bunu yapmaya başlar. Çevresindeki insanlara zarar verir” dedi.

Haberin Devamı