Gazete Vatan Logo
Magazin Oyuncu olmak istiyorum

Oyuncu olmak istiyorum

Türkiye ikinci güzeli Aslı Melisa Uzun da pek çok güzel gibi oyuncu olmaya karar verdi. Hatta derslere bile başlamış. Örnek aldığı isim ise Filiz Akın.

Oyuncu olmak istiyorum

Güzellik yarışmasına girmeye nasıl karar verdiniz?

Almanya´da okuduğumdan dolayı yarışmadan haberim bile yoktu. İki arkadaşım başvurmuş. Bana “Sen de kesin başvurmalısın, bize resimlerini bilgilerini at biz senin yerine başvuralım“ dediler, öyle gelişti.

Yarışmada derece alacağınızı tahmin ediyor muydunuz?

Dereceye girmeyi tabii ki istiyordum, olunca da hem çok sevindim hem de çok gururlandım.

Çocukluğundan beri güzelliğine övgü alanlardan mısınız?

Doğrusu evet, ama ondan daha fazla yaydığım pozitif enerjiye övgü alıyorum ki bu beni çok mutlu ediyor. İnsanların arasında enerjiyi tutturabilmesi, daha da ötesi birbirine bu enerjiyi geçirip deneyimleyebilmesi çok güzel.

Sizin için güzel kadın kimdir?

Kendine özgü, zeki, doğal ve düşünen insandır.

Doğma büyüme Ankaralı olarak ne zamandır İstanbuldasınız? Alışmak zor oldu mu?

Yarışmadan sonra direkt Köln´e dönüp sınavlarıma girdiğim için daha yaklaşık bir buçuk aydır buradayım. Çok büyüleyici, romantik ve etkileyici bir şehir İstanbul, özellikle vapurdayken hissediliyor bence ruhu. Ankara’dan çok daha karışık, büyük ve çesitli bir şehir. Ankara´ya döndüğüm zamanlarda en işlek sokakları boş gelmeye başladı bana!

Haberin Devamı

Yarışmadan bu yana neler yaptınız?

Oyunculuk derslerine başladım.

Plan yapmadan yaşıyorum...

Gelecekle ilgili planlar yapmıyorum artkı; bıraktım. Liseden sonra hayatı akıyına bırakmak gerektiğini anladım. Hayat o zaman daha güzel sürprizler getiriyor insana.

Filiz Akın’ın hayata karşı tutumunu çok beğeniyorum

Şimdi Miss Universe için hazırlanıyorsunuz. Ne zaman nerede yarışma?

Daha tam belli değil ama Aralık-Ocak civarı, Amerika’da olacak gibi gözüküyor. Hangi şehir olacağına dair benim de bir bilgim yok henüz.

İddialı mısınız?

İddia demeyelim de, güzel şeyler deneyimlemeye ve güzel insanlarla tanışmaya can atıyorum, onun verdigi duyguyla karışık bir heyecan var yarışmayla ilgili.

Güzel seçilenlerin neredeyse hepsi sonra oyuncu oldu. Siz de istiyor musunuz oyuncu olmak?

Çok istiyorum, zaten küçüklüğümden beri ilgileniyorum ben oyunculukla. İlk kez dört yaşımda çıkmıştım tiyatro sahnesine, sonrasında okul oyunlarıyla devam ettim. Daha çok dansa yöneldim ama dansın içinde de oyunculuk var zaten, aynı oyunculuğun içinde dans olduğu gibi. Hepsi birbirini tamamlyor aslında, aynı anda varlar, o yüzden bunun da bana sanatsal açıdan bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca oyunculuğu günlük hayatıma almaktan da çok keyif alıyorum.

Haberin Devamı

Gelecek planlarınız neler?

Artık gerçekten plan yapmayı bıraktım çünkü ne plan yaptıysam olmadı. Liseden sonra, akışına bırakmak gerektiğini anladım. Öyle hayat daha güzel şeyler getiriyor sanki. Bakalım ne getirecek hayat bana!

Sizce Türkiye´nin en güzel kadını kim?

Türk kadınları genel olarak çok güzel bence. Eskilerden söylemem gerekirse Filiz Akın´ı çok beğenirim mesela. Hayata karşı tutumu, hastalığıyla mücadelesi ve her zaman hanımefendi duruşuyla cok etkileyici bir kadın.

Bir kadın çok güzel olunca zeki olduğunu göstermek için ekstra caba sarf etmek zorunda kalıyor mu?

Bence hayır, cünkü karşındaki insan da zekiyse zaten o enerjiyi ve o hissiyatı alır. Bir espriden bile belli olabilen birşey zeka, kendini kasıp çaba sarf etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca zeka bile çok göreceli çünkü bir çok türü var, matematiksel zeka, sosyal zeka gibi. Bunlar kendini hiçbirsey yapmadan belli eden şeyler zaten. Güzel kadın zeki olmaz önyargısının da artık kalmadığını, kaldıysa da o insanların kendileriyle ilgili kompleksleri olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı