Gazete Vatan Logo
Magazin Bir kısmı aynen alınmış!

Bir kısmı aynen alınmış!

Ünlü İngiliz şarkıcı Adele’in ‘Million Years Ago’ adlı şarkısı ile Ahmet Kaya’nın ‘Acılara Tutunmak’ adlı şarkısının benzediği iddialarına Ahmet Kaya’nın aranjörü Osman İşmen’den şok açıklamalar geldi

Bir kısmı aynen alınmış!

Michael Kuyucu’nun TRT FM’deki programına katılan aranjör Osman İşmen, Ahmet Kaya’nın seslendirdiği ‘Acılara Tutunmak’ adlı şarkısını düzenleyen ilk aranjör olarak konu hakkında, “Ahmet Kaya albüm yapacağı zaman bana gelirdi. Şarkısını mırıldanırdı ya da sazıyla söylerdi. Ben de kaydeder sonra aranjmanına başlardık. ‘Acılara Tutunmak’ adlı şarkıyı da bu şekilde hazırladık” diyerek iki şarkının birbirine benzerliği hakkında şu açıklamaları yaptı: “Müzikal açıdan şarkıyı incelersek, ‘Dünyada bu tip şarkı çok vardır’ diye düşünebiliriz. Bu bir kalıptır. Fakat işin teknik kısmına gelince; Ahmet’in şarkısının nakarat ve intro kısmı, Adele tarafından kullanılan şarkının A bölümüne aynen alınmıştır. Ben yıllardır mahkemelerde bilirkişi olarak görev alıyorum. Bana bu şarkı gelse ‘Aynen nakarat kısmı parçanın A kısmı olarak birebir kullanılmıştır’ derim.”

“Şarkıları hazırlayan kişilerden biri bu şarkıyı Adele’den habersiz kullanmış ya da şarkıdan alıntılama yapmış olabilir mi?” sorusuna İşmen, “O da olabilir, çünkü bazen hiç akla gelmeyen kaynaklardan akla gelmeyen alıntılar yapılıp yeni şarkılar yapılabiliyor” cevabını verdi.

Haberin Devamı