Gazete Vatan Logo

Madem çağırdınız keşke bu tepkiyi göstermeseydiniz

DİSK’in 15’inci Olağan Genel Kurulu’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, protestolar üzerine salonu terketti.

Madem çağırdınız keşke bu tepkiyi göstermeseydiniz

DİSK Genel Kurulu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından karşılanan Soylu’nun içeriye girmesiyle salonda tepki sesleri yükseldi. Sloganlar arasında yerine oturan Soylu, protestoların devam üzerine Beko’nun elini sıkarak salondan çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren sloganlar atılması üzerine salondan ayrıldığını, bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Soylu, “Bir ülkenin cumhurbaşkanına ‘katil’ diyeceksiniz, ‘hırsız’ diyeceksiniz, ondan sonra da orada duracaksınız. Çalışma hayatını ideolojiye karıştırmak son derece yanlıştır” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da duyduğu rahatsızlığı, “Madem ki konuklarımızı buraya davet ettik, o konukları dinlemekte hepimizin görevidir. Keşke tepkiyi göstermeseydiniz, Çalışma Bakanı en azından kıdem tazminatı konusunda ne düşünüyor, neleri söyleyecek, hep beraber dinlemiş olurduk. Keşke bu fırsat kaçmasaydı” diye dile getirdi.

Haberin Devamı