Gazete Vatan Logo

MacBook Pro inceldi hafifledi ve güçlendi

Apple en ince ve hafif MacBook Pro’yu tanıttı. Yeni MacBook Pro, Apple’ın şimdiye kadar tasarladığı en parlak ve renkli Retina ekrana, Touch ID’ye ve üstün ses sistemine sahip. Aynı zamanda bugüne kadar üretilen en güçlü MacBook Pro.

MacBook Pro inceldi hafifledi ve güçlendi

Apple, şimdiye kadar üretilen en ince ve hafif MacBook Pro’yu tanıttı. Yeni MacBook Pro, geleneksel işlev tuşlarını Retina kalitesinde Multi-Touch ekranla değiştiren Touch Bar adı verilen çığır açıcı arabirimle geldi. Yeni MacBook Pro, Apple’ın şimdiye kadar tasarladığı en parlak ve renkli Retina ekrana, Touch ID’nin güvenlik ve rahatlığına, daha hassas tepki veren bir klavyeye, daha geniş bir Force Touch trackpad’e ve 2 kat daha geniş bir dinamik aralıkta çalışan ses sistemine sahip. Aynı zamanda, 6’ncı nesil dört çekirdekli ve çift çekirdekli işlemciler, bir önceki nesle oranla 2.3 kata kadar daha yüksek grafik performansı, süper hızlı SSD’ler ve 4 adede kadar Thunderbolt 3 bağlantı noktasıyla bugüne kadar üretilen en güçlü MacBook Pro.

Touch ID şimdi Mac’te

Touch Bar, kontrolün tamamen kullanıcıların parmaklarının ucunda olmasını sağlıyor ve sistemi veya üçüncü taraf uygulamaları da dahil olmak üzere Mail, Finder, Takvim, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X gibi çok sayıda uygulamayı kullanırken adapte oluyor. Yalnızca 14.9 mm inceliğinde olan

Haberin Devamı

13 inç MacBook Pro, bir önceki nesle oranla yüzde 17 daha ince ve yüzde 23 daha az hacim kaplıyor. 1.35 kg hafifliğiyle bir önceki nesle oranla neredeyse 0.25 kg daha hafif. 15.5 mm inceliğinde olan yeni 15 inç MacBook Pro ise geçmişe oranla yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az hacim kaplıyor. Touch ID’nin rahatlığı ve güvenliği de güç düğmesine entegre edildi. Parmak izinizi MacBook Pro’nuzda Touch ID’ye kaydettiğinizde, tek bir dokunuşla Mac’inizin kilidini hızlı bir şekilde açabilir, kullanıcı hesapları arasında geçiş yapabilirsiniz. Yeni cihazların fiyatları özelliklerine göre 5 bin 999 ile 9 bin 499 TL arasında değişiyor.