Gazete Vatan Logo

Lotoyu böyle oynayın trilyonları kazanın

Dünyaca ünlü Bilim dergisi FOCUS, son sayısında talih oyunlarıyla ilgili kapsamlı bir dosya hazırladı. Çeşitli kumar oyunlarında şans faktörünü inceleyen dergi, lotodan nasıl daha fazla kazanılacağını da olasılık hesaplarıyla açıkladı

Her çekilişinde trilyonlarca umut dağıtan lotoda, bazı olasılık hesaplarına uygun oynadığınızda kazanma şansının artması da mümkünmüş. Nasıl mı? Bunun cevabını bilim dergisi FOCUS sizin için hesapladı:

Aslında lotoda seçeceğimiz her hangi altı sayının çıkma ihtimali bir başka kombinasyondan daha fazla değil. Yani 1, 2, 3, 4, 5, 6 sayılarının çıkma olasılığı ne kadarsa 19,21, 27,30,34, 48 sayılarının çıkma olasılığı da o kadar. Ancak akıllı davranırsanız lotonun çıkması halinde daha fazla para kazanabilirsiniz. Mesela 1, 2, 3, 4, 5, 6 sayıları en çok seçilen kombinasyonlar. Ama bu sayıları yazdığınız bilet kazansa bile 10 bin kişi daha aynı numaraları seçmiş olacağı için 2 trilyonluk ikramiyeden elinize yalnızca 200 milyon lira geçecek demektir.

Dergi ayrıca şans oyunlarıyla ilgili yanlış bilinenleri de aydınlattı. Bunlardan biri de "Birileri mutlaka lotoyu kazanacağına göre, oynamaya devam edersem eninde sonunda kazanırım" inancı. Ne yazık ki her hafta milyonlarca kişi kaybetmeye devam ediyor ve sizin de bunlardan biri olma olasılığınız kazanma olasılığınızdan daha yüksek.

Bu hafta ikramiye 2 trilyonu aşacak
Bu hafta elinizi çabuk tutun. Çünkü geçtiğimiz hafta 6 bilen olmadığı için l trilyon 48 milyar lira devreden Sayısal Loto, bu çekilişte 2 trilyonu aşacak. Sayısal Loto bayilerinin önünde şimdiden uzun kuyruklar oluşmaya başladı bile. Kurtuluş'taki Yıldız Sayısal Loto Bayii'nin sahibi Hasan Demircan, loto oynayanların sayısında geçtiğimiz yıllara oranla düşüş olduğunu ancak devir yaşanan ve ikramiyenin katlandığı haftalarda oyun oynayanların ve kupon sayısının arttığını söylüyor.

Tır şoförü 186 trilyon kazandı
Emekli tır şoförü J.R. Triplett, lotodan Amerikan tarihinin en büyük ikinci ikramiyesi olan 141.5 milyon dolar (186 trilyon lira) kazandı. Düzenli olarak loto oynayan eski tır şoförü, 1 ay boyunca ortaya çıkmayınca biletin çalınmış veya kaybolmuş olabileceği sanılmıştı. Avukatıyla görüştüğünü, bu yüzden geç kaldığını söyleyen Triplett'in ilk işi yakın bir arkadaşına mezar taşı almak oldu. Şimdi de karısıyla dünya turuna hazırlanıyor. Amerika'da bugüne dek çıkan en büyük ikramiye 314.9 milyon dolar.

Haberin Devamı