Gazete Vatan Logo

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı merak konusu oldu. 2-13 Temmuz tarihleri arasında yapılan LGS tercihlerinin ardından gözler sonuçlara çevrildi. İşte 2018 yılı LGS sınavına dair bilgiler...

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonuçlarının ne zaman belli olacağı merakla bekleniyordu ve açıklandı. MEB resmi duyurusunda LGS tercih sonuçları için ayarlanan tarihi söyledi. İşte merak edilenler...

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI HANGİ TARİHTE BELLİ OLACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos'ta, ikincisi 13-17 Ağustos'ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Yatılılık başvuruları, 10-14 Eylül'de okul ve kurumlarca alınacak.

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirme iş ve işlemleri ile öğrencilerin okullara kayıtları 13 Temmuz Cuma saat 17.00'ye kadar tamamlanacak.

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için yerleştirme talebinde bulunmaları halinde, ikamet adresleri dikkate alınarak il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 10-14 Eylül'de yapılacak.

Haberin Devamı