Gazete Vatan Logo

LGS giriş belgesi nasıl alınacak? MEB LGS giriş belgesi 2020!

LGS giriş belgesi nasıl alınır? sorusu Liselere Geçiş Sınavına saatler kala en çok sorulardan biri oldu. Corona virüsü gölgesinde geçecek olan LGS’ye bu yıl adaylar kendi okullarında girecek. MEB tarafından yapılan açıklamayla duyuran LGS sınav giriş belgesini henüz almayan öğrenciler arama motorlarına yöneldi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınacak 2020? İşte adım adım LGS giriş belgesi alma süreci...

LGS giriş belgesi nasıl alınacak? MEB LGS giriş belgesi 2020!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın giriş bilgileri yayımlandı. LGS’ye saatler kala, LGS sınav giriş belgeleri hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Corona virüsü gölgesinde geçecek LGS heyecanı sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, iki bölüm halinde uygulanacak - Sınavın birinci oturumu saat 09.30, ikinci oturumu saat 11.30'da başlayacak. 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde gerçekleşecek olan LGS süreci hakkında merak edilenler…

LGS GİRİŞ BELGESİ ALMA

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr/” internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

LGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKARMA EKRANI

LGS MERKEZİ SINAVI YARIN

Merkezi Sınav, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.
Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

Haberin Devamı