Gazete Vatan Logo

Lavrov: İstanbul'daki saldırı kınamayı hak ediyor ama...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının kararlı bir kınamayı hak ettiğini ama terörle mücadele için somut önlemler de alınması gerektiğini belirtti.

Lavrov: İstanbul'daki saldırı kınamayı hak ediyor ama...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'yla Paris'te gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "İstanbul'daki saldırılar kararlı bir kınamayı hak ediyor. Fakat yalnızca kınamayla terörizmle mücadele edilemeyeceğini ve bu belaya karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirip somut eylemler gerçekleştirmesi gerektiğini anlıyoruz" dedi.

?Lavrov, "Fransız dostlarımızla bu çalışmalara (terör tehdidine karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirmesine) katkılarımızı sunacağız" diye de ekledi.

Diğer taraftan Lavrov Soçi'de 1 Temmuz'da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüleceğini de doğruladı. "Türk mevkidaşımın ricası üzerine kendisiyle ikili bir görüşme gerçekleştireceğiz" diyen Lavrov'a göre bu görüşmenin gündem maddelerinden biri de Suriye krizi olacak.

"Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye'yle Suriye krizinin çözümüne dair çok sıkı bir temas içindeydik. Sonra bu temaslar anlaşılabilir sebepler nedeniyle durduruldu" ifadelerini kullanan Lavrov, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan (Recep Tayyip Erdoğan) Rusya Devlet Başkanı'na (Vladimir Putin) özür gelmesi ardından ve bugün onların ilişkilerin normalleşme ihtimalini görüşmesi ardından Türk partnerlerimizle Suriye krizine çözüm yolları arama konusunda da işbirliğini yeniden başlatacağız."

Haberin Devamı

Lavrov, "Bilindiği gibi Türkiye'ye bağlı olan pek çok şey var. BM kararında da bölgesel güçlere yardım edilmesi, terörist grupların ve Suriye, Irak ve diğer yerlerde teröristlere yardım edenlerin kendi topraklarını kullanmasına izin vermemesine dair her ülkeye çağrı yapılıyor" diye ekledi.