Gazete Vatan Logo

Kuşu’ya kayyum görevlendirildi

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyü, üç yıldan bu yana sürdürdüğü hukuk mücadelesinden galip çıktı.

Kuşu’ya kayyum görevlendirildi

Kuşu Belediyesi’ne kayyum olarak görevlendirilen Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, araç konvoyları ve davul zurna ile karşılandı, belediye binası belde meydanında dualar edilerek açıldı.

Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu Müdürlüğü görevinin yanı sıra, Kuşu köyüne muhtar olarak görevlendirilen Feridun Aktay, İçişleri Bakanlığına gönderilen mahkeme kararının, Kütahya Valiliğine iletildiğini ve bugün itibariyle de Simav Kaymakamlığına ulaştığını ifade etti. Aktay, “Kuşu halkının dik duruşu ve haklı davasında direnişi artık mutlulukla son bulmuştur. Kuşu’nun belde olarak yeniden belediye başkanlığı seçimine gitmesi olumlu sonuçlanarak, mahkeme kararı ilgili mercilere ulaştırılmıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirleyeceği seçim gününe kadar Kuşu Belediyesi’nin resmiyeti devam edecektir. Bu sebeple Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır tarafından, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Kuşu’ya kayyum belediye başkanı olarak görevlendirilmiştir. Bugün sevincimizin tarifi mümkün değildir. Duygularımızı ve sevincimizi Kuşu halkı ile paylaşacağız. Gönül veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Törende konuşan Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, 17 yıllık kaymakamlık mesleğinde ilk defa belediye başkanı olarak görevlendirildiğini söyledi. Kaymakam Halim, “Kuşu, 3 Nisan itibariyle artık köy değil belde olmuştur. Bu yüzde yüz mutlak surette kesinleşmiş bir karardır. Sayın Valimizin 3 Nisan tarihli yazılı emri bugün bana ulaştı ve Kuşu Belde Belediye Başkanı olarak görevlendirildim. Size benim burada, hem Simav Kaymakamı, hem de belediye başkanı olarak ilk ve tek söyleyeceğim şey şudur, nezaketinizden, demokratik anlayışınızdan, idareye ve hukuka olan gönül bağınızdan asla vazgeçmeyin” diyerek, Kuşu Belediyesinin açılışını kurdela keserek gerçekleştirdi.

Belediye Başkanlığı makamına ilk olarak gelen Kuşulu kadınlar, Kayyum Belediye Başkanı Türker Çağatay Halim’e dua ederek hayırlı olsun dediler. Emekli imam Ekrem Kıymaz (76) “Allah sizlerden razı olsun, çok memnun olduk. Bana herkes sorup duruyordu, ölüm döşeğinde bile soranlarımız oldu, çok kardeşlerimiz de gitti, ama elhamdilillah, şükür Allah’ımıza dualarımız kabul oldu, hak adalet yerini buldu gerçekleşti, tekrar 60 yıllık Belediyemize kavuştuk” dedi. Kuşu halkından Lütfi Ertas (67), “Biz bugün, kendim ve torunlarım yeni doğmuş gibi olduk ve çok sevindik” şeklinde konuşurken, Şükrü Kahraman (75), “Kuşulu olarak bugün çok mutluyuz, yeniden doğmuş gibi olduk, çok şükür” dedi.

Haberin Devamı

Kütahya Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Kuşulu Kahraman Aktay, bu mutlu günün anısına, 21 Nisan günü Kuşu’da büyük hayır yapacaklarını ifade etti. Aktay, “Şimdi Türk milletine hizmet zamanıdır, bu mutluluğu 16 Nisan’da ikiye katlamamız gerekir” dedi.