Gazete Vatan Logo

Kuşadası'nda patlama

Turizmin merkezlerinden Kuşadası dün sabah bombalı saldırıyla sarsıldı. Kadınlar Denizi'ne giden yolcu minibüsünde patlayan bomba dehşet saçtı

Dün sabah 10.45'de, Kuşadası'ndan Kadınlar Denizi'ne gitmek üzere kalkan bir yolcu minibüsü, Atatürk Anıtı arkasındaki Kasım Yaman Parkı önüne geldiğinde büyük gürültüyle patladı. Minibüs parçalandı, her yer kan gölüne döndü.
Minibüsteki yolculardan İrlandalı Tana Whalen, İngiliz Helen Pallhall, Deniz Tutum, Uruk Yücedeniz ve Eda Okyay hayatını kaybetti. Araçtaki yolcularla çevredeki kafeteryalarda bulunan ve yolda yürüyenlerden 14 kişi yaralandı. Polis önce canlı bomba ihtimalinden şüphelendi, hatta canlı bombanın kadın terörist olabileceğini
açıkladı. Ancak daha sonra patlamaya canlı bombanın neden olmadığı açıklandı. Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, akşam üstü yaptığı açıklamada canlı bomba ihtimalinin ortadan kalktığını, ancak bombanın türü ve minübüsün neresine yerleştirildiği konusundaki geniş kapsamlı araştırmanın sürdüğünü söyledi. Kuşadası'ndaki patlama haberini, dört günlük ziyaret için geldiği memleketi Malatya'da
öğrenen Aydın Valisi Mustafa Malay, hemen Aydın'a döndü. Vali, "Olayı henüz bir terör örgütü üstlenmedi. Araştırmalar sürüyor" dedi.

İki şüpheli otomobil
Bu arada Aydın polisli olayla ilgili 07 CGU 80 beyaz renkle Clio marka otomomil ile eski model Ford otomobilin görüldüğü yerde yakalanması için anons etti. Bu araçlarda ikişer kişi bulunduğu belirtildi. Kuşadası'nda aynı yerde daha önce de bomba patlamıştı. İlçe merkezi 30 Nisan Cumartesi günü de 12.20 sıralarında patlayan bombayla sarsılmıştı. Emniyet Müdürlüğü'ne, telefonla, Atatürk Anıtı arkasında bir şüpheli poşet olduğu ihbarı yapılmış. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekibiyle bir bomba imha uzmanı olay yerine gitmişti. Özel giysisi olmayan Bomba İmha Uzmanı Başkomiser Yaşar Aykaç, poşeti eliyle kontrol edip olay yerinden uzaklaştırırken, içindeki bomba patlayınca hayatını kaybetmişti.

PKK saldırıyı kınadı gözler TAK'a çevrildi
Kuşadası'ndaki patlama, gözleri daha önce de turistik yörelerde eylem yapan PKK'ya çevirdi. Ancak PKK'nın saldırıyı üstlenmedi. Hatta PKK'nın yan örgütü Kongra-Gel Başkanı Zübeyir Aydar, örgüt yanlısı Mezopotamya Haber Ajansı'na patlamayı kınadıklarını söyledi. Ajansın haberine göre "Sivillerin hedef alındığı saldırıları kınayan" Aydar, olayda yaşamını yitirenlerin yaşamını yitirenlerin ailelerine de başsağlığı diledi. Bunun üzerine dikkatler son aylarda sivillere yönelik yapılan bombalama eylemlerini üstlenen TAK isimli örgüte yöneldi. PKK'dan ayrı ve bağımsız bir örgüt olduğunu ileri süren TAK adına Mezopotamya Haber Ajansı'na demeç veren bir kişi Çeşme'deki saldırıyı üstlenmiş ve turistik bölgelere yeni saldırı tehdidinde bulunmuştu.

Zana da lanetledi
"Demokratik Toplum Hareketi Koordinasyon Kurulu"nun, Leyla Zana ve arkadaşlarının imzasıyla yaptığı açıklamada, "Sivil, savunmasız ve masum insanlara yönelik hiçbir eylemi hangi amaç ve nedenle ve kimler tarafından yapılmış olursa olsun asla onaylamıyor ve kınıyoruz" denildi.

Haberin Devamı