Gazete Vatan Logo

Kuruluş Osman’a katılan Eren Vurdem kimdir? Konur Alp kimdir?

Burak Özçivit'in başrolde oynadığı Atv'nin yeni dizisi Kuruluş Osman'ın 2. bölüm 2. fragmanı yayınlandı. Söz dizinde 3 sezon Ateş rolünü canlandıran Eren Vurdem’in Kuruluş Osman dizisine katıldığı görüldü. Peki, Eren Vurdem kimdir, nerelidir?

Kuruluş Osman’a katılan Eren Vurdem kimdir? Konur Alp kimdir?

Eren Vurdem 3. Sezon Söz dizisinde Ateş karakteriyle ekranlarda yer aldı. Laz karakteri ile akıllara kazanan oyuncu, son zamanlarda yeteneğiyle konuşturuyor. Türkiye şimdi onu Kuruluş Osman dizisinde izleyecek. Başrollerinde Burak Özçivit, Saruhan Hünel, Aslıhan Karalar gibi isimlerin yer aldığı Kuruluş Osman'ın kadrosuna dahil olan, Eren Vurdem kimdir, nerelidir?

EREN VURDEM KİMDİR?

1988 yılında Konya'da dünyaya gelen Eren Vurdem, Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü’nden mezun. İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında rol aldığı Hesaplaşma dizisi ile yaşayan Eren Vurdem; daha sonra İnadına Aşk, Son Mektup, Şubat ve Şefkat Tepe dizilerinde rol aldı.

Fox TV’de yayınlanan İnadına Aşk diziş ile asıl yükselişine kavuştu. Bu dizide, Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Cem Belevi, Nilay Duru gibi isimlerle beraber rol alan Vurdem, İnadına Aşk’ta Çınar karakterine hayat veriyordu.

En son, başrolünü Tolga Sarıtaş, Melissa Yıldırımer, İlayda Ildır, Nihat Altınkaya gibi isimlerin paylaştığı Söz dizisinde yer alan Eren Vurdem, burada ise Başçavuş Ateş Acar karakterini canlandırıyordu.

Haberin Devamı

Rol Aldığı Yapımlar:

Söz

İnadına Aşk

Son Mektup

Yolculuk

Kutu Cüceler

Şubat

Jin

Arka Sokaklar

Şefkat Tepe

No Ofsayt

Hesaplaşma

KONUR ALP KİMDİR?

Konur Alp Büyük bir komutandır. Selçuklu İmparatorluğunun dağılmasından sonra kurulan Türk Beyliklerinden Osmanlı Beyliği’nin cesur komutanlarından biridir. Osman Bey’in en güvendiği komutanlardan biri olan Konur Alp, Bizanslılarla yapılan savaşlarda büyük başarılara imza atmış, Osman Bey’in Osmanlı Devleti’ne giden yolda büyük payı olmuştur.

Orhan Bey’in talimatıyla Adapazarı, Akyazı, Mudurlu, Düzce yakınlarındaki Konrapa’yı Osmanlı topraklarına katmıştır.

Savaş taktiklerini iyi bilen Konur Alp, Gevye, Alp, Suyu Karacebüş hisarlarını fethettikten sonra, Akçakoca ve Abdurrahim Gazi ile birlikte Akova’ya akınlara başlamıştır.

1326 Bursa’nın fethi sırasında hayatını kaybetmiştir.

KURULUŞ OSMAN 2. BÖLÜM FRAGMANI