Gazete Vatan Logo

Kürtlüğünüzle gurur duyun

Başbakan Yıldırım dün Hakkari mitinginde konuştu. Terör ve şiddeti tamamen Hakkari ve Türkiye’nin gündeminden çıkarmak için gayretle çalıştıklarını söyledi.

Kürtlüğünüzle gurur duyun

Hakkari’ye her şeyi açık açık konuşmak için geldiğini belirten Yıldırım şunları aktardı: Biz hangi etnik gruptan olduğumuza karar veremeyiz. Anamızı, babamızı biz seçmedik. Kürt de olabiliriz Arap da olabiliriz, Türk de olabiliriz Türkmen de olabiliriz ama ne olursak olalım biz insanız insan. Kavga edecek neyiniz var? Halbuki paylaşacak çok şeyimiz var. K. Irak’ta akrabalarınız var, Kürt kardeşlerimiz var. Suriye’nin kuzeyinde Kürtler, Araplar, Türkmenler var, değişik etnik gruptan insanlar var. Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili bir derdimiz, sıkıntımız yok. Benim de geçmişim Kürt. Kürtlüğünüzle gurur duyun, Kürt olduğunuzu gururla söyleyin. Bunun için hiç kimse size bir şey yapamaz.

Annelerin gözyaşının dinmesini istediklerini belirten Yıldırım şöyle devam etti: Sanki Kürtleri çok seven varmış gibi Amerikası, Avrupası bir olmuşlar ‘Kürtlere bir devlet kuralım.’ diyorlar. Kürtlerin devleti burası, Anadolu toprakları. Başka kapıya gidin. Bu topraklarda biz bin yıldır varız, en zor günleri doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bu topraklarda her türlü mücadeleyi beraber verdik. Bundan sonra da yolumuza beraber devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Yıldırım bölgeye yönelik yeni bir projeyi de açıkladı: Burada sınır ticareti, Hakkari’nin, Van’ın, Ağrı’nın, Iğdır’ın, Şırnak’ın, bu bölgedeki illerin geleceği sınır ticaretinde. Üzümlü Esendere Kapısı açık, şimdi Derecik Şemdinli Sınır Kapısı’nı da açacağız. İran’a Şemdinli Alan Kapısı’nı da açacağız. Böylece komşuyla, Irak ile ticaret başlayacak ve burada terörün yerini ticaret alacak, üretim alacak.

Bedelli çözümü seçimden sonra
Başbakan Binali Yıldırım, Van Beşyol Meydanı’ndaki mitingin ardından Kanal M televizyonundaki ‘Gündem Özel’ programına katıldı. Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili soru üzerine, şunları söyledi: Seçimden önce bedelliyle ilgili zaten bir çalışmaya zaman yok. Ama bunun bir sorun olduğunu biliyoruz. Askerlik çağına gelmiş 5 milyondan fazla gencimiz var. Bu gençler diyor ki ‘Bizi askere alın. Bir an önce askerliğimizi yapalım ondan sonrada düzenimizi kuralım. Biz hükümet olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak.

Haberin Devamı