Gazete Vatan Logo

Kürtajla alınan bebek 34 haftalık çıktı

KKTC’deki kürtaj skandalında bulunan fetüslere yapılan otopside en küçüğünün 14, en büyüğünün ise 34 haftalık olduğu tespit edildi. 8 zanlının tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Kürtajla alınan bebek 34 haftalık çıktı

KKTC’de patlayan yasa dışı kürtaj skandalında soruşturma derinleştirildi. Girne’de toprağa gömülü olarak bulunan 7 fetüse Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz tarafından yapılan otopsinin sonucuna göre 7 fetüsten en küçüğünün 14, en büyüğünün ise 34 haftalık olduğu tespit edildi. Fetüsler dün akşam uçağıyla detaylı otopsi ve DNA testi yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Soruşturmanın en kritik noktasını 34 haftalık olduğu tespit edilen ve ciğerlerinde hava bulunan bebek cesedi oluşturuyor. Söz konusu bebek cesedine Türkiye’de yapılacak detaylı otopside, bebeğin solunum yaptıktan sonra öldürüldüğünün tespiti halinde tutuklu kişiler cinayetten yargılanacaklar.

8 Mart’ta hakim karşısına çıkacaklar

Dün Girne’de mahkemeye çıkarılan tutuklu zanlılar için Girne Savcılığı ve Girne Polis Müdürlüğü mahkemeden ek süre talep etti. Savcılık tahkikatın derinleştirildiğini ve çok kişinin ifadesinin alındığını belirterek tutukluluk süresinin uzatılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme zanlıların tutukluluk süresini 8 gün daha uzattı. Zanlılar 8 Mart 2016 Salı günü tekrar hakim karşısına çıkacaklar. Mahkemedeki duruşmaya tutuklu zanlılardan Ada Hospital’ın sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, eşi Dr. Verda Özkent Tunçbilek, hemşireler Ayşegül İşbilir ile Taner Okburan, hasta danışmanı Cemaliye Ölmez ve güvenlik görevlisi Aziz Dağgün getirildi. Sağlık problemleri nedeniyle Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde gözetim altında tutulan başhekim Dr. Fahri Karagözlü ile UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun eşi olan anestezi uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun anjiyo oldukları için duruşmaya katılmadıkları bildirildi. Tutuklu doktorlar Mehmet Ali Tunçbilek ve eşi Verda Özkent Tunçbilek, Fahri Karagözlü ile Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği tarafından yargı süreci tamamlanana kadar üyelikleri askıya alındı.

Haberin Devamı

Fetüsleri gömen ayın personeli!

Dehşet olayı itiraf ettiği iddia edilen ve kürtajla alınan cenin ve fetüsleri gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Ada Hospital’ın güvenlik görevlisi Aziz Dağgün’ün, Aralık ayında hastanenin en başarılı ismi olarak görüldüğü ve Başhekim Dr. Fahri Karagözlü tarafından ‘Ayın personeli’ seçilerek ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Seri katil olarak yargılansınlar’

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Başel kürtaj skandalında suç işleyen kişilerin cinayetle itham edilerek seri katil olarak yargılanmalarını istedi. Başel, “Fetüs sayısı kadar işlenmiş cinayet suçu ile yargılanmalılar” derken bir çok kişi öneriye destek verdi. Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Başkanı Sıla Usar ise insana zarar veren mesleki ehliyetini suç örgütlerinin hizmetine sunan her eylemi şiddetle kınadığını söyleyerek, yasalara ve vicdanlara karşı yapılmış şüpheli eylemlerin hızla soruşturulmasını ve yargının gerekli değerlendirmeyi yapmasını istedi.

Anneler aranıyor

Girne Polis Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada kürtajların yapıldığı Ada Hospital de yapılan gebelik sonlandırma işlemlerine dair kayıt tutulmadığı öğrenildi. İddiaya göre soruşturmada alınan ifadelerden kürtaj yaptıran bazı annelerin kimlik bilgilerine ulaşıldı. Ancak kürtaj yaptıran annelerin KKTC mi yoksa Türkiye kökenli mi olduğuna dair bir bilgi elde edilemedi. Polisin kimlik bilgileri alınan anneleri aradığı ifade edildi.

Haberin Devamı