Gazete Vatan Logo

Kürt güçleri Kobani’de 500 metre ilerledi

Kürt güçleri Kobani’de 500 metre ilerledi

YPG, Peşmerge Güçleri, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birlikler ve gönüllü Kürt savaşçılarının, Rojava’nın Kobani bölgesinde IŞİD’le savaşı bugün de devam etti. Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Ehmed Gerdi, 400-500 metre ilerlediklerini ve bu akşam IŞİD’e saldırıda bulunduklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Komutan Gerdi, IŞİD kuşatması altındaki Kürt kenti Kobani’de yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Gerdi, Kobani’de çatışmaların sürdüğünü ve daha çok doğu cephesinde meydana geldiğini söyledi. Bu akşam Kürt güçlerinin IŞİD örgütüne yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini aktaran Gerdi, çok sayıda IŞİD’li cesedinin ellerinde olduğunu kaydetti. Kürt güçlerinin 400-500 metre ilerlediğini ifade eden Gerdi, “Ev ev tarayarak gidiyoruz” dedi.

Komutan Ehmed Gerdi, peşmergenin, YPG savaşçılarıyla ÖSO savaşçılarının moralinin ve durumlarının iyi olduğunu vurguladı. Gerdi, Kobani’ye geldikleri tarihten bu yana 12 peşmergenin yaralandığını, içlerinden sadece birinin durumunun ağır olduğunu ve ameliyattan sonra onun da durumunun düzeldiğini söyledi. Silah ve cephane sıkıntısı olmadığını aktaran Gerdi, yanlarında, yetecek kadar silah getirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Öte yandan, savaş uçakları bugün örgüt mevzilerine 3 hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılardan ikisi belediyenin bulunduğu bölgeye, biri de yine merkezdeki Xensa Kız Okulu’na yapıldı. IŞİD gün içinde kente birkaç kez havan topu mermisi fırlatırken, geceye doğru silah sesleri azaldı.