Gazete Vatan Logo

Kurbanlarını Mossad ajanlarına izlettirdi

100’e yakın kadına cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’in kurbanlarını ‘susturmak’ için eski Mossad ajanlarını kiraladığı iddia edildi

Kurbanlarını Mossad ajanlarına izlettirdi

Aralarında Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Asia Argento ve Ashley Judd gibi ünlü isimlerinde yer aldığı 90’ı aşkın kadına ‘cinsel tacizde’ bulunduğu suçlamalarıyla karşı karşıya kalan ünlü Hollwood yapımcısı Harvey Weinstein’ın, kurbanlarını ve medyayı susturmak için İsrail istihbarat servisi Mossad’ın eski ajanlarını kiraladığı öne sürüldü. New Yorker dergisi, hakkında ABD’nin bazı eyaletlerinde tutuklama kararı çıkarılan Weinstein’in 2016 sonbaharında, kurbanlarından sinema oyuncusu Rose McGowan’ın hatıralarını bir kitapta toplayacağı haberini öğrendikten sonra paniğe kapılarak iki eski İsrailli ajanı kiraladığını yazdı. İddiaya göre Weinstein, ‘Black Cube’ detektiflik bürosunun sahipleri Yanus ve Dan Zorella’yı tutarak tecavüz ettiği kadınları ve bunları araştıran medyayı engellemelerini istedi. Zorella kardeşlerin yürüttükleri ‘operasyon’ kapsamında iki kadın çalışanlarını McGowan’a ‘Kadın Hakları Birliği’ adına röportaj yapmaya göndererek ağzını aradığı da belirtiliyor. İsrail’e yakınlığı ile bilinen Yahudi yapımcının bazı kadınları ve konuyu irdeleyen medya mensuplarını, Zorella kardeşler aracılığıyla ‘susturduğu’ söyleniyor.

Haberin Devamı

Reddettiler

New Yorker’a konuşan Black Cube şirketi yetkilileri, kanunlara ve yüksek etik standartlara uymayı sürdürdüklerini söyleyerek iddiaları reddetti. Yetkililer, Weinstein’la çalışıp çalışmadıklarına ilişkinse bilgi vermedi. Taciz iddialarını reddeden Weinstein hakkında, Londra, Los Angeles ve New York polis teşkilatlarınca soruşturma başlatılmış durumda.

‘Daha önce konuşmalıydık’

Weinstein’ın 20 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini söyleyen İtalyan aktris Asia Argento, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Eski Mossad ajanları bizi takip mi etmiş? Bu korkunç değil mi?” ifadelerini kullandı. Argento tweet’inde Weinstein’ı tecavüzle suçlayan Sopranos dizisinin yıldızı İtalyan-Amerikalı oyuncu Annabella Sciorra ve ABD’li oyuncu Rose McGowan’dan da bahsederek “Neden daha önce konuşmadık ki?” diye sordu.