Gazete Vatan Logo

Kurban rodeo!

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı’nın ilk günü rodeo tadında kutlandı. Yurdun dört bir yanında kaderlerine boyun eğmeyen büyükbaş hayvanlar sahiplerini kovaladı, kurban timleri kement atıp kaçakları yakaladı...

Kurban rodeo!

Bayramın ilk günü yine boğaların ve danaların peşinde geçti. Sahiplerinin elinden kaçan boğalar kimi zaman komik kimi zamansa tehlikeli anlara imza attı. Rize’de sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa vatandaşları kovaladı, önüne çıkan 1 kişiyi yaraladı. Rize Belediyesi veteriner ekiplerinin uyuşturucu iğne ile sakinleştirmeye çalıştığı boğa, 3 uyuşturucu iğne yedikten 2 saat sonra sakinleşince yakalanabildi. Çevredeki evlerin balkonlarında toplanan vatandaşlar da boğanın yakalanmasını ilgiyle izledi. Trabzon’da ise hayvan pazarından satın alınan ve kesim için götürüldüğü sırada sahibinin elinden kurtularak kaçmaya başlayan boğa Tanjant karayoluna girdi. Karayolu üzerinde koşan boğa uyuşturucu iğne atılarak yakalanabildi. Şanlıurfa’da da kesilmek istenirken sahibinin elinden kaçıp bir evin bahçesine giren boğa paniğe neden oldu. Yanına kimseyi yaklaştırmayan boğa, belediye ekiplerinin uzun süren çalışmasının ardından uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Kement atma yarışması!

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarları ve kesim yerlerinde yoğunluk yaşanırken, kesime götürülürken kaçan kurbanlık boğalar, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabalarıyla yakalandı. (Halil FİDAN AA)