Gazete Vatan Logo

Kumpasın intikamı!

FETÖ’cü Sat Komandolarını Poyrazköy sanıkları yakaladı!

Kumpasın intikamı!

Darbe girişimine katılan SAT komandolarını mesai arkadaşları yakaladı. Operasyonu FETÖ’cülerin kumpasıyla Poyrazköy Davası’nda hapse atılan SAT Komutanı Deniz Albay Turhan Ecevit ve yardımcısı Deniz Albay Ercan Kireçtepe yönetti

15 Temmuz darbe girişiminde karanlıkta kalan detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre darbe girişimine 24 Sualtı Taarruz Komandosu (SAT) katıldı. TSK’nın en seçkin askerleri arasında yer alan özel eğitimli SAT’lar darbe gecesi için ya izin aldılar ya da özellikle mesai ve nöbetlerini değiştirdiler. Gece yapılan sayımda darbeye katılanlar tespit edildi.

Komutanları rehin aldılar

İstanbul’daki SAT üssünden tam teçhizatlı olarak Ankara’ya geçen darbeci komandoların bir kısmının Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oteline yapılan saldırıya katıldığı tespit edildi. Ankara’da kalan cuntacı SAT Komandoları ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Orgeneral Yaşar Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın rehin tutulduğu darbenin merkez üssü olarak gösterilen Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü’nün güvenliğini sağladı.

Haberin Devamı

5 SAT hâlâ firari

Ancak darbeci SAT komandolarını etkisiz hale getiren yine kendi mesai arkadaşları oldu. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 11 SAT komandosu asker İstanbul’a döndü. Bu ekibin İstanbul’a döndüğünü haber alan SAT Komutanı Deniz Albay Mustafa Ecevit Turhan ve yardımcısı Deniz Albay Ercan Kireçtepe liderliğinde operasyon başlatıldı. Poyrazköy Davası’nda terör örgütü üyeliğiyle suçlanıp hapis yatan ve geçtiğimiz Ekim ayında beraat ederek görevlerine dönen Turhan ve Kireçtepe’nin yönettiği operasyonda 11 darbeci SAT komandosu yakalanarak gözaltına alındı. Darbe girişimine katılan 6 SAT Komandosu ise Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nden ayrılarak Ankara’da Sincan Cumhuriyet Savcılığı’na teslim oldu. Önceki gün Muğla’nın Ula İlçesi’nde yakalana Üsteğmen A.S. ile birlikte iki SAT komandosu da Marmaris’te yakalandı. Edinilen bilgiye göre darbe girişiminin ardından 5 SAT komandosu ise firar etti.

Haberin Devamı

Silahlarını ormana bırakıp kaçmışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırdıktan sonra darbe girişimi başarısızlığa uğrayınca firar eden askerler Marmaris’te tırım tırım aranıyor. Dün sabah saatlerinde, arama tarama faaliyetine çıkan jandarma ekipleri, İçmeler Mahallesi’nin Sakızlı Tepe Bölgesi Karakulak Deresi’nde, gizlenmiş haldeki 12 adet HK-416 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 6 adet tabanca şarjörü, 3 el bombası, 2 bomba atar, 1 gece görüş dürbünü, 1 termal dürbün, çok sayıda doküman, 3 hücum yeleği, 1 termal görüş kamerası, 2 yüzbaşı rütbeli gömlek, 1 aksiyon kamera, 9 milimetrelik 50 mermi ve 21 tüfek şarjörü ele geçirdi.

‘Yunan Adaları’ teklifi Erdoğan’ı çok kızdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki Grand Yazı Otel’in otelin sahibi Serkan Yazıcı, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay’a verdiği röportajda, o gece Erdoğan’ın en çok kızdığı şeylerden birinin, “Yunan adalarına gidelim” önerisi olduğunu anlattı: Havadan ve karadan İstanbul’a gitmenin çok riskli olduğu öğrenildi. Ben çevreyi çok iyi bildiğim için Cumhurbaşkanımız bana döndü ve “Serkan deniz yoluyla en yakın nereye gidebiliriz?” diye sordu. Dalaman’a gidebileceğimizi ancak Aksaz Askeri Deniz Üssü’nün önünden geçmemiz gerektiğini belirttim. “O olmaz, başka nereye gidebiliriz?” dedi. Çok yakında Yunan adalarının olduğunu söyledim ve “Ben sizi götürürüm” dedim. O ana kadar çok sakin olan Erdoğan, Yunan adaları lafımı duyunca ilk defa sakinliğini kaybetti ve bana “Benim Yunan adalarında ne işim var kardeşim? Ben sana İstanbul’a nasıl gidebiliriz diye soruyorum” diye kızdı.

Haberin Devamı

Yüzbaşında şifreli dua

Erdoğan’ın kaldığı oteli basan askerlerden olduğu belirtilen, olayda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez’in üzerinden ’H.E. duaları’ (Hoca Efendi) yazılı not çıktı. Notta ’Sultana uy, zalimden korkma’, ’Cihad’, ’Korku Anında’ ve ’Hizbul hasin’ ara başlıklarının bulunduğu görüldü. Gülmez’in tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı