Gazete Vatan Logo

Kumpas mağduru iki subay artık komutan

Kumpas davalarında hapis cezası alan Pilot Ebru Bozkurt ve Deniz Binbaşı Ebru Ercüment şimdi kritik görevlerde...

Kumpas mağduru iki subay artık komutan

Pilot Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkınca firar eden eski Özel Yetkili Savcı Fikret Seçen’in 2010 yılında düğmeye bastığı 56 sanıklı İstanbul’daki ‘Askeri Casusluk’ davasında mağdur edilen subaylardan. O dönem hakkında gözaltı kararı çıkarılıp iki gün gözaltında kalan Bozkurt, devletin gizli belgelerini elde ettiği, bazı uçakların fotoğraflarını çektiği veya çektirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandı. Mahkemede yaptığı savunmasında, “Hakkımdaki iddiaları nefretle reddediyorum. Uçak ve helikopterlere ait görüntüler ve bilgiler açık kaynaklardan detaylı şekilde elde edilebilir. Üs içerisinde görüntü çekmeye gerek yok. Daha detaylı görüntüler google earth’te var” ifadelerini kullanmıştı.

Dönüşü ‘terfi’li oldu

2012 yılında davanın son duruşmasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp mahkumiyet kararı onanan Pilot Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt yurt dışına gitti. AYM’nin hak ihlali kararıyla yeniden yargılama çıkınca da ülkeye geri döndü. Yeniden yargılama sonunda ise beraat ederek görevine geri döndü. Yargılandığında yüzbaşı rütbesinde olan ve terfi edip binbaşı olan Bozkurt TSK’da Kocaeli Kartepe’deki Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığına atandı. Deniz Binbaşı Ebru Bozkurt emrinde idare edilen sonar, radar ve savunma sistemleri denizaltı savunma harbi ve su üstü harbi için kullanılıyor.

Haberin Devamı

Gölcük’teki aramayı bizzat Seçen yapmıştı

Dönemin özel yetkili savcısı firari Fikret Seçen’in 6 Aralık 2010’da bizzat katıldığı Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda yer döşemesinin altında bulunan dijitaller arasında 5 No’lu harddisk de vardı. Balyoz ve Poyrazköy davalarının en kritik delili sanıklar tarafından şaibeli olarak nitelendirilmişti.

Öğrendiği gün bebeğini düşürdü

Aynı davada mağdur edilenlerden biri Deniz Yüzbaşı Yekdane Ebru Ercüment’ti. Denizaltı savunma harbi eğitimi veren Karamürsel Eğitim Merkezi’nin tek kadın eğitim subayıydı. Gözaltına alınıp 4 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hamileydi. İddianamenin kabul edildiği ve örgüt üyeliğiyle suçlandığını öğrendiği gün bebeğini düşürdü. 2012’de sonuçlanan davada 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosya Yargıtay’dayken 2013’ün ekim ayında sağlıklı bir doğum yaptı. Oğluna da Ata ismini verdi. Bir süre sonrada dosyası Yargıtay’da onanınca oğlu ile yurtdışına çıktı. 15 ay boyunca İstanbul’daki kızı ve eşinden ayrı kaldı. AYM’nin hak ihlali kararı sonrası ise yurda oğlu ile birlikte geri döndü. Bir süre sonrada yargılandığı davada yeniden yargılama sonrası beraat edip görevine geri döndü. Terfi edip binbaşı olan Yekdane Ebru Ercüment, Deniz Kuvvetlerine yapılan kumpasın başlangıç yeri olan Gölcük Donanma Komutanlığı Denizaltı Eğitim Merkezi’nde komutanlık yapıyor.

Haberin Devamı