Gazete Vatan Logo

Kitap dünyasında devrim!

Klasik kapaklarıyla aklımızda değişmez bir yer edinen Can Yayınları, logosunu ve kapaklarını yeniledi

Kitap dünyasında devrim!

1981’de Erdal Öz’ün kurduğu, yerli ve yabancı edebiyatın nitelikli örneklerini okurla buluşturan Can Yayınları, 2014 yılına girerken yenilendi.

Kapak ve logo tasarımlarıyla artık bir klasik haline gelen yayınevi, bundan sonra yeni bir logo ve farklı kapak tasarımlarıyla yoluna devam edecek.

Yeni yıla altı yeni kitapla giren Can Yayınları, önceki akşam Cezayir Bahçesi’nde düzenlediği tanıtım kokteyli ile yeni yüzünü ve kitaplarını davetlilere ve basın mensuplarına tanıttı.

Yayınevinin yeni kapakla çıkan bazı kitapları şöyle:
Dünya Ağrısı (Ayfer Tunç), Dönüşüm (Franz Kafka), Hayvan Çiftliği (Geoge Orwell), Şeker Portakalı (Jose Mauro de Vasconcelos), Siddhartha (Herman Hesse) ve Yüzyıllık Yalnızlık (Gabriel Garcia Marquez).


TÜRKİYELİ YAZARLARA ÖNCELİK...
Yayınevinin genel müdürü Can Öz'ün, konuyla ilgili edebiyathaber.com sitesinde yer alan açıklaması şöyle:

"Bu değişikliklerde aslında şöyle bir prensipten yola çıkıyoruz; yayınevi, yazarın ve kitabın gerisinde durmalı artık. Çünkü bugün o kadar çok yazar ve okur var ki yazarla okuru buluşturmak için o yazarın nasıl bir yazar olduğunu tasarımla göstermek zorundasınız. Ve bugün yazarın kimliğini ve kitabını yansıtan en doğru tasarımı yapmalısınız. Bu prensipten yola çıkarak bütün kitapları, yazarını ve kitabını yansıtacak şekilde değiştirdik. Artık logo kapağa uyum sağlayacak, ön planda yazar ve kitabı olacak. Yayın politikasında ise edebiyat aynı çizgide devam edecek, sadece Türkiyeli yazarlara biraz daha öncelik verilecek."







Haberin Devamı