Gazete Vatan Logo

Küçük Kandil temizlendi!

Diyarbakır’ın Lice ilçesi ve çevresinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar başarıyla tamamlandı.

Küçük Kandil temizlendi!

Lice’nin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde başlatılan “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik” ile 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki “Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik-1” operasyonları sona erdi.

PKK’ya ağır darbe

Operasyonlarda bombalı araçların düzeneklerinin hazırlandığı Lice, Kulp ve Bingöl’de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu. 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, 8 teröristin yakalandığı operasyonlarda, Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 3 gezici terörist grup, etkili nokta operasyonları ve anlık hava harekatlarıyla dağıtıldı.

11 milyon TL’lik esrar

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12’si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren “Masiro” kod adlı terörist Mervan Erdem’in de olduğu belirlendi. Örgütün finans kaynağı uyuşturucuya da büyük darbe vurulan çalışmalarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Operasyonda imha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Operasyonlarda örgüte ait 11 sığınak ele geçirilerek imha edildi.

Bombalı eylemlere hazır 22 lüks araç!

Lice’de PKK’nın en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik başlatılan operasyonlarda, teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç ele geçirildi. İçlerinden beyaz renkli bir otomobilin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi. Ayrıca siyah renkli lüks bir araç da direksiyonu ile dikkat çekti. Çünkü bu aracın direksiyonu İngiltere, Kıbrıs’taki gibi sağ tarafta.