Gazete Vatan Logo

KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır? ÖSYM ortaöğretim önlisans tercih kılavuzu

Milyonlarca adayı yakından ilgilendiren KPSS tercih işlemleri 21 Aralık tarihinde başladı. Peki KPSS tercih işlemleri nasıl yapılacak? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre öğrenciler nitelik kodlarına dikkat ederek tercih işlemlerini gerçekleştirmek zorunda! Peki KPSS tercihleri ne zaman sona erecek?

KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır? ÖSYM ortaöğretim önlisans tercih kılavuzu

KPSS tercih işlemleri 21 Aralık tarihinde başladı. Milyonlarca adayı yakından ilgilendiren KPSS tercih işlemleri için üç ayrı kılavuz yayınlandı. Buna göre KPSS tercih işlemini gerçekleştirecek adayların Mezun oldukları dereceye göre, Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans şeklinde işlemlerini ayrı ayrı yayınlanan kılavuz üzerinden gerçekleştirecek.

ÖSYM tarafından 21 Aralık tarihinde başlatılan KPSS tercih işlemlerinde adayların dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise Nitelik Kodları. Peki Nitelik Kodları ne işe yarar. Örneğin Gazatecilik mezunusunuz ÖSYM' tarafından belirlenen Nitelik Kodu 4275 bu nitelik koduna göre tercih kılavuzu içinden sizin başvuru yapabileceğiniz alanlar karşınıza çıkıyor. Eğer bu bölüm için aranan başka bir koşul yoksa bu alana başvuru işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

21 Aralık tarihinde başlayan KPSS tercih işlemleri 30 Aralık 23:59 tarihinde sona erecek.

KPSS TERCİH KILAVUZLARI

TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Haberin Devamı

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar