Gazete Vatan Logo

KPSS sonuçları ve sınav takvimi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 9 Ocak 2017 tarihinde 26 Kasım’ da düzenlenen KPSS 2016/2 sınav tercih sonuçlarını açıklamıştı. Gümrük Bakanlığı ise, açıktan memur alımına başlayacak ve memur alımını yaparken KPSS puanlarını baz alacak. KPSS sonuçları ve KPSS puanları hakkında tüm detaylar haberimizde.

KPSS sonuçları ve sınav takvimi

KPSS 2016/2 Tercih Sonuçlarının Açıklanması

Milyonlarca aday, 21 Aralık ve 30 Aralık 2016 tarihleri arasında, ÖSYM tarafından açıklanan 2051 adet boş kadro ve pozisyona yerleşebilmek için tercih yapmıştı. 9 Ocak 2017 tarihinde, yapılan tercihlerin sonuçları ÖSYM resmi sitesi üzerinden duyuruldu, duyuruda sonuçların nasıl öğrenileceği gibi konulara da yer verildi. Açıklamanın tam metni şöyleydi;

‘’ KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 9 Ocak 2017 tarihinde saat 18:05’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.’

KPSS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet Personel Başkanlığı’ndan KPSS 1. Yerleştirme ve 2. Yerleştirme Hakkında Açıklama

Haberin Devamı

Bu konuya ilişkin, Devlet Personel Başkanlığı da tercihlerin alınması ve yerleştirmeler ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle;

‘’Bilindiği üzere, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesinin ikinci fıkrasında “Devlet Personel Başkanlığınca, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.” hükmüne yer verilmiş olup, ilgili hüküm gereğince belirlenen 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı merkezi yerleştirme takvimine aşağıda yer verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Aynı açıklamada, Devlet Personel Başkanlığı, hazırlanılan bir tablo ile KPSS 1. Yerleştirme ve 2. Yerleştirme için tarihleri açıkladı. Bu tarihlere göre, KPSS 1. Yerleştirme 13 Mart ile 12 Mayıs 2017 arası, KPSS 2. Yerleştirme ise 7 Ağustos ile 6 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. KPSS 1. Yerleştirmeler için tercih kılavuzları ÖSYM Başkanlığı’na 1 Haziran 2017’de, KPSS 2. Yerleştirme için ise 25 Ekim 2017 tarihinde gönderilecek. ÖSYM Başkanlığı tarafından tercihlerin alınması ise KPSS 1. Yerleştirme için 21 Haziran ile 3 Temmuz 2017 tarihleri arası, KPSS 2. Yerleştirme için ise 14 Kasım ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında olacak.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Açıktan Memur Alıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, açıktan atama usulü ile 76 Personel alacağını açıkladı. Personel alımına başvurular ise 1 şubat Çarşamba günü başlayacak. 76 adet pozisyon için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı en az lise mezunu adayların başvurabileceğini açıkladı.

Alınacak pozisyonlar ise, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Tekniker, Şoför, Kimyager, Ambar Memuru, Satış Memuru, Veznedar. Bu pozisyonlara atanacak adaylar kadrolu memur olarak görev yapacak. Her pozisyon için, alım ve başvuru şartları da değişiyor. Adayların KPSS Puanları, alım için baz alınacak. Başvurular için ise, adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan www.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. KPSS puanlarına göre başarılı bulunan adaylar daha sonra sözlü mülakata da girecekler.

Haberin Devamı

2017 KPSS Sınavı Tarihleri

2017 yılında yapılacak KPSS’ler için tarihler açıklandı. Buna göre, KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenecek. Genel Kültür, Genel Yetenek ve eğitim bilimleri sınavları 21 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise 16 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Bütün bu sınavlar için başvuru tarihleri 14 Mart ile 27 Mart 2017 olarak belirlendi.