Gazete Vatan Logo

KPSS şartsız İŞKUR üzerinden 125 bin personel aranıyor!

İş arayanlar için Türkiye genelinde sınavsız ya da KPSS şartsız bir çok iş fırsatı var. İşverenle işçiyi buluşturan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden kamu ve özel sektöre ait pek çok ilan bulunuyor. İŞKUR’un güncel listelerine göre, ülke genelinde binlerce iş alanında 125 bin personel aranıyor. Peki, İŞKUR iş başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

KPSS şartsız İŞKUR üzerinden 125 bin personel aranıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üniversitelerden, belediyelere, bakanlıktan özel sektör ilanlarına kadar birçok kurum, kuruluş ve şirketin personel alımı ilanlarını paylaşıyor.

İşkur’un güncel listelerine bakıldığında ülke genelinde 125 bini aşkın personel alındığı görülüyor. Bunun 27 binden fazlası beden işçisi (vasıfsız). Yani mezuniyet veya tecrübe gerektirmiyor. Gıdadan turizme, tekstilden inşaata birçok alanda işçi arayışı devam ediyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Bu işlerden birinde çalışmak için başvuru şart. İşsiz olanlar, iskur.gov.tr adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor.

Kişi, özgeçmişindeki kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe müraacat edebiliyor. Yurtiçi ve yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

ÇOCUKLU KADINA 400 TL DESTEK

İşkur, herhangi bir vasfı olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek için ücretsiz ‘mesleki eğitim kursları’ düzenliyor.

Haberin Devamı

Mesleki eğitim kursları; haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 40 saat düzenleniyor. Derslere katılanlara günlük en az 35 lira ile 70 lira gider ödemesi yapılıyor. Çocuğu olan kadınlara günlük 110 TL ile 400 liraya kadar bakım desteği ödemesi veriliyor. Programa katılabilmek için İşkur’a kayıtlı olmak gerekiyor. (Posta Gazetesi)