Gazete Vatan Logo

KPSS 2017/1 tercihleri ne zaman sona erecek? Tercih ücreti ne kadar?

KPSS 2017/1 tercih kılavuzu yayınlandı. Kılavuza göre 21 Haziran’da başlayan KPSS 2017/1 tercih işlemleri 3 Temmuz’da sona erecek. Sınava girmiş olan adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler. KPSS 2017/1 için kimler tercih yapabilir? Tercih ücreti nereye ödenecek?

KPSS 2017/1 tercihleri ne zaman sona erecek? Tercih ücreti ne kadar?

ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS 2017/1 kılavuzuna göre adaylar, eğitim düzeylerine göre belirlenen kadrolar için tercih yapabilecek. Kılavuzu incelemek isteyen adaylar ÖSYM’nin www.dokuman.osym.gov.tr internet sitesinden kılavuza ulaşabilirler. Tercih yapmak isteyen adayların 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavlarından en az birisine girmiş olması ve ilgili KPSS puanını almış olması gerekiyor.

KPSS TERCİHİNİN NASIL YAPILACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS 2017/1 BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KPSS 2017/1 tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte adaylar için tercih dönemi de başlamış oldu. Adaylar tercih işlemleri için ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanacaklar. Aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapan adaylar, tercihlerini yapabilirler. Tercih işlemleri yapılmadan önce kılavuz, adaylar tarafından dikkatlice incelenmelidir. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans kadroları için belirlenmiş olan nitelik kodları göz önünde bulundurularak tercih işlemleri yapılmalıdır.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından KPSS başvurularının başladığı böyle duyuruldu;

‘’Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına ‘’Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’’ hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 Haziran – 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir.’’

KPSS TERCİHLERİ İÇİN 15 TL ÖDENECEK!

Adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak tercih işlemlerini tamamladıktan sonra kılavuzun son sayfasında yer alan bankalardan birisi aracılığıyla tercih ücreti ödeyecekler. Belirlenen bankalar dışında adaylar, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak da banka kartı/kredi kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirebilirler.

Bankalar ile ödeme yapacak adaylar, son ödeme günü olan 4 Temmuz 2017 tarihi mesai saati bitimine kadar ödeme yapabilirler. ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanacak olanlar ise 4 Temmuz tarihinde saat 23.59’a kadar ilgili ödemeyi yapabilir.

Haberin Devamı

ÖDEME YAPILABİLECEK BANKALAR HANGİLERİDİR?

ÖSYM’nin yayınladığı 2017/1 KPSS tercih kılavuzunun sonunda yer alan ve ödeme yapılabilecek olan bankalar şunlardır;

Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)

Finansbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak olanlar hariç)

Halkbank şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı

Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ile internet bankacılığı

T.C. Ziraat Bankası mobil bankacılık ve internet bankacılığı