Gazete Vatan Logo

Köşk açıklaması!

Köşk açıklaması!

Anayasa Mahkemesinin 52. kuruluş yıl dönümü töreni sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin bir soruya "Bunu bir kaç kez tekrarladım. Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında dışarıda olandan bitenden ne haberimiz ne bir yönlendirmemiz ne de bir bilgimiz var. Tabii ki yazarlarımız, çizerlerimiz, televizyon programcılarımız bu konuda çeşitli görüşler sunuyor benim şahsımı itibarsızlaştırma, hakaret ve buna benzer bir şey yapmadıkları sürece, tabii ki bu yorumları yapabilirler en tabii haklarıdır ama bunda benim bir bağlantım yok. Altını çizerek ifade edeyim" diye yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'ın törenden erken ayrılmasına ilişkin Haşim Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın törenden erken ayrılmasına ilişkin, "Biz davet ettik yoğun işleri nedeniyle ayrıldılar bundan daha tabii bir şey olabilir mi? Gayet normal" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI: "AYM BAŞKANIYIM VE BU GÖREVİMİ SÜRDÜRÜYORUM"

Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin bir soruya Kılıç, "Bunu bir kaç kez tekrarladım. Ben şu anda Anayasa Mahkemesi Başkanıyım ve bu görevimi sürdürüyorum. Bunun dışında dışarıda olandan bitenden ne haberimiz ne bir yönlendirmemiz ne de bir bilgimiz var. Tabii ki yazarlarımız, çizerlerimiz, televizyon programcılarımız bu konuda çeşitli görüşler sunuyor benim şahsımı itibarsızlaştırma, hakaret ve buna benzer bir şey yapmadıkları sürece, tabii ki bu yorumları yapabilirler en tabii haklarıdır ama bunda benim bir bağlantım yok. Altını çizerek ifade edeyim" diye yanıt verdi.

"AİHM'DE OLDUĞU GİBİ KIRMIZI ŞERİTLİ, YEŞİL, SARI, BEYAZ ŞEKİLDE KATEGORİZELEŞTİRİLMİŞ DAVALAR VAR"

Twitter kararının hatırlatılarak "Anayasa Mahkemesinin gündeminde o kadar çok madde varken, bu dosyayı öne alması manidar' diye eleştiri yapıldı. Bu 1 Mayıs için de geçerli mi?" yönünde soru üzerine Kılıç, "Bizim şu anda yaptığımız uygulamada aynen AİHM'de olduğu gibi kırmızı şeritli, yeşil, sarı, beyaz şekilde kategorizeleştirilmiş davalar var. Özellikle yaşam hakkı, tutukluluk, işkence, yani hürriyetin engellenmesi gibi konular bizim bu kırmızı şerit içinde olan önemli davalardır ve bunların önceliği vardır. Ondan sonra arkasından sıralanıp gidiyor. Dolayısıyla biz bunu 'şu acil', 'bu acil' şeklinde şüphesiz ki mahkeme takdir sahibidir. Bu takdirini inceleyerek, olaylara bakarak değerlendirip bunun hangi şeride gireceğini tespit ediyor ve ona göre uygulamaya geçiyor."

"1 MAYIS KARARINI ARKADAŞLARIMIZ İNCELİYORLAR"

"1 Mayıs'tan önce karar çıkacak mı?" sorusunun yenilenmesi üzerine Kılıç, "Onu bilmiyorum, şu anda arkadaşlarımız inceliyorlar. Onunla ilgili en küçük bir bilgi sahibi değilim" dedi.

"HERKESİN KARŞISINA AYNI ADALET GÖMLEĞİ İLE ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Konuşmasında, "herkesin karşısına aynı adalet gömleği ile çıkmaya devam edeceğiz" sözlerinin hatırlatılarak, bunun "cübbenizi çıkarın, siyasete girin" açıklamalarıyla ilişkisinin olup olmadığının sorulması üzerine Kılıç, "Benim söylediğimi herhangi bir amaca, herhangi bir düşünceye karşı bir cevap olarak lütfen algılamayın. Bu benim samimi düşüncelerim, ülkemizin gerçeklerini, sorunlarını, doğruları konusundaki tespitlerim bunlar. Bunların altında bir şey arayarak bir şey çıkarmayın bundan" diye yanıt verdi.




Haberin Devamı