Gazete Vatan Logo

Korkunç iddia!

İstanbul'u korkutan yangında sabotaj şüphesi!

İstanbul, en büyük gösteri merkezini kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yanı başındaki İstanbul Gösteri Merkezi’nin eski adıyla Mydonose Showland’in çadırının üst bölümünde dün sabah 10.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Merkezin sahibi Mustafa Özbey ile birlikte 28 çalışanın içerde bulunduğu sırada çıkan yangına ilk müdahaleyi personel yaptı. İtfaiyenin kısa sürede müdahale ettiği yangın çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin de desteğiyle 2 saatte kontrol altına alındı. ABD Başkanı Barack Obama’nın İstanbul’a gelişine saatler kala çıkan yangın korku yarattı.

Topbaş’ı suçladı

Polis ekipleri güvenlik kordonu oluştururken, yakındaki tramvay istasyonu da boşaltılarak seferler bir süre durdurdu. Gösteri Merkezi’nin 22 milyon dolar değerinde olduğunu, sigortasının ise 3 milyon dolar üzerinden yapıldığını söyleyen İstanbul Gösteri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbey, sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. “Yangın sırasında içerideydim. Temizlik işçileri yangının üst katlarda başladığını söyledi. Yangın tüpüyle müdahale ettik. İtfaiyeye haber verdik ama bir saat sonra geldi.”

Özbey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yönelik de şu suçlamalarda bulundu, “Sistemin bağlı olduğu su kuyuları iki ay önce Büyükşehir belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Böyle bir yerin su kuyusu kapatılır mı? Bunun sonucuna kim nasıl katlanacak? Ama ben savaşacağım ve Topbaş engel olmazsa 4 ay içinde burayı yeniden yapacağım.” Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ise “Böyle bir salonun yanması çok üzücü. En kısa zamanda tekrar inşa edilmesini umuyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül, 14 Ekim 2007’de burada dünyaevine girmişti. Dünyanın en büyük müzikali olan Mamma Mia, Troya Dans Gösterisi, Türkçe Olimpiyatları gibi çok sayıda etkinlik bu salonda yapılmıştı. n Hayati KILIÇ

Belediye yıkım kararı almıştı

Merkezin arazisi sahibi İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), söz konusu araziyi 1998’de CNR Fuarcılık’a yıllık 100 bin dolar ile kiraya verdi. CNR ise araziyi on gün sonra Reysaş Firması’na 780 bin dolar ve yılda yüzde 6’lık artışla kiraladı. Eğlence yeri daha sonra iki kez el değiştirdi. 2004 yılında Beşiktaş’ın eski futbolcu Mustafa Özbey tarafından 15 milyon dolara satın alınarak adı İstanbul Gösteri Merkezi yapıldı. Ancak İTÜ’den verilen rapora göre eğlence merkezinin ömrü teknik olarak üç yıldı. Eğlence çadırının imar izni olmadan inşa edildiği de o dönemde ortaya çıkmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni, 2006 yılında ’mevcut hali ile yapının kullanılmasının sakıncalı olacağı’nı ifade edip yıkılmasına karar vermişti.

Troya’nın tüm kostümleri yandı, oyun bitti

Mustafa Erdoğan yönetimindeki Anadolu Ateşi’nin 3 Mayıs’ta yapacakları ”Troya“ oyununa ait kostümlerin büyük bölümü de yangında kül oldu. Olayı duyar duymaz merkeze gelen Erdoğan, ”Bir tiyatronun yanmasından acı ne olabilir. Bu yangın gösterilerimizi çok büyük sekteye uğratacak. Ben bütün oyunlarımı hazırlarken bu sahneye göre hayal ediyordum. Artık İstanbul’da bizim oyunlarımızı sahneleyebileceğimiz başka bir yer yok. Kostümlerimizin birçoğu yandı. İki yıl emek vermiştik o kostümlere. Tekrar aynılarını yapmak şu anda mümkün değil“ dedi.

Haberin Devamı