Gazete Vatan Logo

Köprü açıldı iskele boşaldı

Osmangazi Köprüsü’nün ulaşıma açılması ve bayram tatili boyunca bedava olmasıyla birlikte Eskihisar’da feribotlar boş kaldı. Başbakan Yıldırım köprü geçiş ücretinin 89 lira olacağını açıkladı.

Köprü açıldı iskele boşaldı

Osmangazi Köprüsü’nün bayram tatilinin son gününe kadar ücretsiz olmasıyla birlikte Kocaeli ve Yalova’da bulunan birçok kişi köprüye akın etti. Yoğun ilgi gece ulaşımın aksamasına neden oldu. Köprünün Yalova ve Kocaeli istikametlerinde sağ şeritler fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu.

Herkes selfie yaparken, görevliler vatandaşları yolda durmamaları için uyardı. 3’er şeritli köprüde sağ şeritte duranlar nedeniyle zaman zaman kaza tehlikeleri de oluştu. Osmangazi Köprüsü’nde yoğunluk dün devam etti. Vatandaşlar köprünün çok güzel olduğunu belirterek, “Osmangazi Köprüsü çok güzel oldu. Köprüden geçerken gururlandık” dediler.

Tasarruf sağlanacak

Başbakan Binali Yıldırım Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım “Ücret 89 lira olacak. Öyle söylendiği gibi 130-140 lira değil. Eğer Körfez’den dolaşsa, gemiyle gitse zaman ve yakıt kaybını dikkate alırsak köprü her bakımdan daha cazip. Köprüden geçtiğimizde Gebze’den Gemlik’e kadar 20 dakika, yıl sonu Bursa’ya 45 dakika, 2018’in sonu da İzmir’e 2 saat 50 dakikada vatandaşlar varmış olacak. Bizim yeni ulaşım politikamızda 3 şey var; az yakıt, az vakit, az nakit. İşte bu köprünün amacı da bu. Bu yolun hizmete girmesiyle yılda yaklaşık 800 trilyonluk bir tasarruf sağlanmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

Bekleyen kalmadı

Eskihisar’da ise Osmangazi Köprüsü’nün açılması ve geçişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte feribotlara ilgi azaldı. Köprüden bayram tatili boyunca geçişlerin bedava olması nedeniyle sürücüler Eskihisar yerine Osmangazi Köprüsü’nü tercih etti. Köprüden geçişin bedava olduğunu bilmeyenler ise feribotları kullandı. Bazı sürücüler, gazetecilerin köprünün bedava olduğunu söylemesi üzerine Osmangazi Köprüsü’nü kullanmak üzere geri döndü. Eskihisar ile Topçular arasında 18 feribot karşılıklı olarak çalışmaya devam ediyor.

Köprü girişinde ve üzerinde selfie çektiren vatandaşlar, yetkililerin uyarısıyla karşılaştı. Bazı kesimlerde kaza tehlikesi yaşandı.