Gazete Vatan Logo

5 ilde trafik kazası! Bilanço ağır

Konya, Ankara, Manisa, Erzincan ve Ağrı'da meydana gelen trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetti

5 ilde trafik kazası! Bilanço ağır

KONYA’nın Ereğli İlçesi’nde TIR ile minibüsün çarpıştığı kazada 10 kişi öldü, her iki araçtaki 4 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında Konya- Adana karayolu Ereğli yakınındaki Hortu Mevkii’nde, yol yapım çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı bölgede meydana geldi. İzmir’de bir yakınlarının taziyesinden Şanlıurfa’ya dönenlerin bulunduğu Faruk Pelte yönetimindeki 63 S 1036 plakalı minibüs, iddiaya göre hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen Eser Gürsoy yönetimindeki 42 EJB 02 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan her iki araç, şarampole devrildi. İki araç da hurda yığınına dönerken, minibüste bulunan ve aynı aileden olduğu tahmin edilen 10 kişi yaşamını yitirdi.
Kazada yaralanan minibüste bulunan Ali Söğüncü ve Ali İbrahim Söğüncü ile TIR sürücüsü Eser Gürsoy ile Erdal Güngör ambulanslarla Ereğli ve Karapınar devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı.
TAZİYEDEN DÖNÜYORLARDI
Minibüs içinde ve altında sıkışanların cesetleri itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldıktan sonra otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.
Minibüs sürücüsü Faruk Pelte’nin de yaşamını yitirdiği kazada ölen diğer 9 kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılmaya başlandı. Bu arada minibüste bulunanların hepsinin erkek olduğu, İzmir’deki yakınlarının taziyesinden memleketleri Şanlıurfa’ya döndükleri öğrenildi.
ÖLENLERDEN 7’SİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
İzmir’de bir yakınlarının taziyesinden Şanlıurfa’ya dönerken Konya- Ereğli karayolunda TIR’la çarpışan minibüste yaşamını yitiren 10 kişiden 3’ünün kimlik belirleme çalışmaları devam ederken, diğer 7 kişi şunlar:
"Minibüs sürücüsü Faruk Peltek (47), Habib Çakıllı (22), Kemal Çiftçi (41), Mehmet Dedecan (42), Hasan Dedecan (46), Ahmet Dedecan (36), Ömer Dedecan (50).
Kazada yaralananların ise TIR sürücüsü Eser Gürsoy (23), yanında bulunan Erdal Güngör (33) ve minibüste bulunan Ali Söyüncü (25) ile Halil İbrahim Söyüncü (30) olduğu belirlendi
KAZADA, MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜNÜN UYUDUĞU ÜZERİNDE DURULUYOR
Konya’nın Ereğli İlçesi yakınlarında yol yapım çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten sağlandığı bölgede meydana gelen kazada, ilk anda, minibüsün hatalı sollama yapması sonucu karşıdan gelen TIR ile çarpıştığı ileri sürüldü. Ancak Jandarma yaptığı araştırmada, minibüsün sollama yaptığı araca rastlamadı.
Sürücü Faruk Peltek yönetimindeki minibüsün, şeridini ihlal edip dubalara çarparak karşı şeride geçip Eser Gürsoy yönetimindeki TIR’la çarpışması sırasında, hayatını kaybeden minibüs sürücüsünün uyukladığı sanılıyor.
2 KİŞİNİN DAHA KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Kazada ölen ve kimlik tespiti çalışması süren 3 kişiden Velise Söyüncü ve Latif Dedecan’ın da kimlikleri belirlendi. 1 kişinin ise kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ANKARA'DA KAZA : 3 ÖLÜ
Ankara'nın Ayaş ilçesinde tırla çarpışan öğrenci servisindeki 3 öğrenci öldü, 7 kişi yaralandı
Alınan bilgiye göre, Emrehan Öztürk (34) yönetimindeki kum ocağına ait 06 DT 6103 plakalı tır, Karaçukur mevkisinde, bir tavuk çiftliğinin çalışanlarının çocuklarını okullarına taşıyan Beytullah Türk (23) idaresindeki 06 DH 5230 plakalı öğrenci servisiyle çarpıştı.
Kazada servisteki 3 öğrenci hayatını kaybetti. Araçta bulunan ve aralarında öğrencilerin de olduğu 7 kişi yaralandı.
Yaralılar, ambulanslarla Ayaş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
MANİSA'DA KAZA: 1 ÖLÜ 1 KİŞİ AĞIR YARALI
Manisa’nın Salihli ilçesinde TIR ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Gölmarmara-Alaşehir yolu Taytan ışıklı kavşakta meydana geldi. Mustafa Akşam (65) yönetimindeki 35 DRJ 84 plakalı otomobil ile Yusuf Güzeloğlu(32) yönetimindeki 07 FBA 15 plakalı TIR çarpıştı. Kaza da otomobil sürücüsü Mustafa Akşam ve yanında bulunan Havva Akşam (63) ağır yaralandı. Ağır yaralılardan Havva Akşam, kaldırıldığı Salihli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Polis, kaza ile ilgili çalışma başlatırken, otomobil sürücüsü Mustafa Akşam’ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruğu öğrenildi.
ERZİNCAN'DA KAZA: 5 YARALI
Erzincan'ın Üzümler ilçesinde otomobilin istinat duvarı ve menfeze çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Okan Küpeli (28) yönetimindeki 66 HB 544 plakalı otomobil, Erzincan-Erzurum karayolunun 44. kilometresindeki Avcılar köyü mevkisinde istinat duvarına ve menfeze çarptı.
Kazada hurdaya dönen otomobildeki sürücü, annesi Senbil Küpeli (50), teyzesi Songül (37) ve yeğenleri Merve Esmece (17) ile Murat Şener (29) yaralandı.
Çevredeki sürücüler tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Bu arada, özel harekat polisi olduğu öğrenilen Okan Küpeli'ye ait araçtaki silahlar, güvenlik görevlilerince ekip aracına alındı.
Araçtakilerin, 3 Nisan'da Tunceli'de İl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Murat Küpeli'nin yakınları olduğu öğrenildi.
Kazanın, Kars'ta özel harekat polisi olarak görev yapan şehidin kardeşi Okan Küpeli'nin, tayininin çıktığı Mersin'e giderken meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

AĞRI'DA KAZA: 12 KİŞİ YARALANDI
Ağrı şehirlerarası otobüs terminali önünde 2 araç birbirine girdi. Kazada, biri çocuk olmak üzere toplam 12 kişi yaralandı.
Kaza dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Otobüs terminali önünde İsmail Atış’ın (60) kullandığı 34 SPV 04 plakalı otomobil, yağmurdan kayganlaşan zeminin etkisiyle otobüs terminalinin bulunduğu ana yolda, 34 ZT 9831 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada İsmail Atış ile araçlarda bulunan Ayfer Atış, Ali Atış, Yıldız Atış, Vehbi Demir, Yusuf Demir, Hazal Aydemir, Hayrettin Öter, Nehir Tuba Çelikkaya, Zeynep Nisa Çelikkaya, Güler Çelikkaya ve 1 yaşındaki Muhammet Yusuf Çelikkaya yaralandı.
112 Acil Servis ekipleri tarafından Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Muhammet Yusuf Çelikkaya ile Hazal Aydemir’in hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı