Gazete Vatan Logo

Konutta stok eritmek için bir çalışmamız yok

Maliye Bakanı Şimşek, konut stokunu eritmek için bir çalışma içinde olmadıklarını belirterek, “Konut sektöründe herhangi bir KDV indirimi söz konusu değil” dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektöründe herhangi bir KDV indiriminin söz konusu olmadığını bildirdi. İnşaat sektörüne teşvik ve KDV indirimi gibi konulara yönelik gazetelerde yer alan haberlere ilişkin soruları yanıtlayan Şimşek, konut stokunu eritmek için bir çalışma içinde olmadıklarını vurgulayarak, bu noktada inşaat sektörüne herhangi bir teşvikin ve oranların üzerinden bir indirimin gündemlerinde olmadığını belirtti.

AKP’li vekil söylemişti

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Dubai’de düzenlenen Cityscape 2014 Fuarı’nda Türk inşaat sektörüne ‘vergi indirimi’ sinyali gelmişti. Fuarda inşaat sektörünü canlandırmak adına bir vergi düzenlemesi yapılabileceğini söyleyen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz, tapu harçları, belediye harçları ve katma değer vergisi konusunda bir düzenleme üzerinde çalışıldığını açıkladı. Demiröz, söz konusu düzenleme için bir tarih sınırı koyulabileceğini ifade ederek, “31 Aralık 2014 ya da 30 Haziran 2015’e kadar satılacak konutlarda KDV oranlarını yüzde 8 ya da yüzde 1’e düşürebilecek düzenleme olabilir” demişti.

Haberin Devamı