Gazete Vatan Logo

Konut sektöründe bahar rüzgarı

Piyasada hareketli günler yaşanmaya devam ediyor.

En hareketli günlerini baharda yaşayan konut sektörü, yine kuralı bozmadı. Bu hareketli günleri kampanyalarla satışa dönüştürmek isteyen firmalar birbiri ardına lansman yaparken, yeni konutlarda da kampanya sezonu bahar rüzgarıyla başlamış oldu

Düğün sezonunun başlaması, okul sürecinin de bitişi gayrimenkul sektörüne her dönem adeta baharın geldiğini müjdeliyor. Bu yıl da bahar kampayaları kuralını bozmayan firmalar birbiri ardına lansman yapıyor.

Kampanya yarışı,,,

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ve olası tatil rehavetinin yaşanacağı yaz sezonunun da sektörü sekteye uğratmasını istemeyen firmalar, bu yüzden kampanya yarışına girdi.

2 yeni projeyle ‘merhaba’ dedi

SUR Yapı, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni projesi ile 2015 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Güneşli’de yer alan Mirage Rezidans, 300 milyon TL’lik yatırım ve 73 bin 700 m2’lik toplam inşaat alanı ile hayata geçiriliyor. 17 katlı 3 bloktan oluşan projede ayrıca 60 mağazalık bir alışveriş caddesi de bulunuyor. 342 rezidansın yer aldığı Mirage Rezidans, sakinlerine rezidans yaşamının rahatlığını, konforunu ve avantajlarını sunuyor. Sur Yapı’nın 250 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği Sur Yapı İlkbahar projesi ise Anadolu Yakası’nın gelişen yüzü Sultanbeyli’de yükseliyor. Sur Yapı İlkbahar, toplam 57 bin 668 m²’lik inşaat alanı ile hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Zam öncesi son kampanya

TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Teknik Yapı Metropark’ta zam öncesi son kampanyanın başladığını açıkladı. “Toplam 1.412 daire ve 20 ticari üniteden oluşan Teknik Yapı Metropark projesinde, satışı devam eden son 400 daireyi proje bitime kadar olağan satış stratejisi içinde eritmeyi düşünüyorduk” açıklamasında bulunan Umut Durbakayım, ekonomide ve sektörde yaşanan iki önemli gelişme nedeniyle yeni bir kampanya hazırlandığını söyledi. Durbakayım “Aslında yeni bir kampanya düşünmüyorduk. Ancak sektörde oluşan zam baskısı, Teknik Yapı Metropark projesindeki son 400 daire için müşterilerimize iyi bir fırsat sunmamıza vesile oldu” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul’un incisinde satışlar başladı

KUZU Grup, Kat Gayrimenkul’le birlikte Ataköy sahilinde geliştirdiği Sea Pearl projesini metrekaresi ortalama 7 bin 200 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sundu. Ataköy sahilinde denize sıfır bir konumda iki etap halinde yükselen Sea Pearl, yabancı yatırımcı ve gayrimenkul devlerinden tam not aldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Bazıları ihtişam sever, bazıları ihtişamlı yaşar mottosuyla yola çıktığımız projemiz, Türk inşaat sektöründe kendine önemli bir yer edinecek ve birçok yapıya örnek olacak donanıma sahip. Marmara Denizi’ne olan eşsiz hâkimiyeti ile İstanbul’un rakipsiz projesi Sea Pearl, sahip olduğu her detayda ‘lüks’ algısını yeniden yorumluyor” dedi. Sea Pearl’deki tüm bağımsız bölümler deniz manzarasına hâkim bir konumda yükseliyor.

Son halka göl manzarasıyla birleşti

KİPTAŞ’ın Bahçeşehir’de inşasına devam ettiği 4 bin konutluk Vaditepe projesinin yeni halkası Vaditepe Gölevleri, Binres İnşaat’ın yatırımlarıyla hayata geçiriliyor. Vaditepe Gölevleri’nde 357 konut ve 52 ticari ünite yer alacak. Son derece planlı bir şekilde gelişen Bahçeşehir’in merkezinde, kesintisiz göl manzarasına hakim bir alanda konumlandırılan, Bahçeşehir’in ana yoluna cepheli cadde dükkanlarıyla dikkat çeken Vaditepe Gölevleri şimdiden yatırımcılar tarafından talep almaya başladı. 18 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde inşasına başlanan projede yaklaşık 1.000 kişinin yaşayacağı düşünülüyor. Lansman dönemine özel olarak sunulan avantajlı ödeme planlarına ek olarak, bölgeye ve proje donatılarına kıyasla fiyatlar kısa bir süreliğine ekonomik oranlarda tutuluyor.

Haberin Devamı

www.emlakeki.com