Gazete Vatan Logo

Komutan milli İHA’yı uçurdu

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal geçtiğimiz ay Roketsan tarafından üretilen UMTAS füzesiyle yapılan atış testini yüzde yüz isabetle geçen milli İHA Bayraktar TB2’yi Batman’da inceledi.

Komutan milli İHA’yı uçurdu

Orgeneral Ünal, tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen milli İHA’yla ilgili son çalışmalar hakkında brifing aldı.

Ünal, incelemede Bayraktar TB2’yi eğitim sırasında bir süre kullandı. Orgeneral Ünal’ın projeyi geliştiren mühendislerden öncelikli olarak savaşan, muharip bir İHA istediği öğrenildi.

Silahlandırma çalışmaları anlatıldı

Projeyi yürüten Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “Tüm komutanlarımız en başından beri projeye sahip çıkıyor. Ancak Orgeneral Abidin Ünal 2000’li yıllarda Hava Harp Okulu Komutanı’yken maket uçak gövdesine ilk milli güdüm sistemi taktığımızdan beri projeyle çok yakından ilgilendi ve çalışmalarımıza destek verdi. Kendisine Bayraktar TB2 ile ilgili son gelişmeleri ve silahlandırma çalışmalarını anlattık” dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, geçen Ekim ayında Kuzey Irak Metina’daki PKK hedeflerini savaş uçağıyla uçarak vurmuştu.