Gazete Vatan Logo
GündemKobani'de çatışmalar arttı

Kobani'de çatışmalar arttı

Kobani'de çatışmalar arttı

.

Haberin Devamı

SURİYE’nin Kobani kentinde IŞİD ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine düzenlediği 4 ayrı bombardımanda meydana gelen patlamalar Suruç’tan da duyuldu, sınır hattındaki bazı evlere Kobani’den gelen zırhlı araç parçaları isabet etti.

Kobani’de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 29’uncu gününde de devam etti. Dün sessizliğin hakim olduğu Kobani’de, sabah saatlerinde ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları ilçenin güney ve batı kesimine bombardıman düzenledi. Düzenlenen 4 bombardıman sırasında meydana gelen patlamalar Suruç’tan da duyuldu ve Türkiye tarafında tedirginliğe neden oldu.

Türkiye sınırına yakın noktalardaki IŞİD hedeflerinin vurulduğu bombardıman sırasında sınırı aşan bazı zırhlı araç parçaları ise sınır hattındaki Kendirci Mahallesi’ndeki boş arazi ve evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından sınır hattında önlemler artırıldı. Bombardıman sonrası IŞİD militanları ile YPG güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yakın bir noktada çatıştıkları ise Türkiye tarafından da görüldü.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yaşandığı Suriye sınırına tank sevkiyatı yapıldı.
IŞİD ile Kürt gruplar arasında çatışmalar Kobani'de (Ayn el Arap) şiddetlenirken Suriye sınırındaki güvenlik önlemleri de arttırılıyor.
Bu kapsamda sınır bölgesine gittiği öğrenilen üzerinde tankların yer aldığı 15 askeri tır güvenlik önlemleri altında E-90 Otoyolu Adana gişelerinden geçti.
Gişelerden kontrollü şekilde geçen askeri konvoy Şanlıurfa istikametine hareket etti.

Haberin Devamı

YOĞUN ÇATIŞMA
Kobani’de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışma Mürşitpınar Sınır Kapısının yaklaşık 200 metre mesafesinde giderek yoğunlaşmaya başladı. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise IŞİD mevzilerini havadan bombalamayı sürdürürken, yükselen dumanlar Türkiye tarafından çıplak gözle görülüyor. IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaları takip eden gazeteciler de bulundukları alana ateş açılması üzerine bölgeden güçlükle uzaklaştı.
ATEŞ AÇILDI, GAZETECİLER BÖLGEDEN UZAKLAŞTI
IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmaları takip eden gazeteciler de bulundukları alana ateş açılması üzerine bölgeden güçlükle uzaklaştı..