Gazete Vatan Logo

Koalisyon güçleri IŞİD'i vurdu

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında, Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalar devam ediyor. Koalisyon güçleri bu sabah IŞİD'i vurdu, Kobani'den dumanlar yükseldi. Bombalardan biri de, IŞİD'in daha önce bayrak diktiği 4 katlı binanın arka bölgesine düştü.

Kobani'nin doğu ve Güneydoğu kesiminden zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ediyor. İki gündür bölgedeki IŞİD hedeflerini vuran koalisyon güçlerinin savaş uçakları ise Sabah saatlerinde kentin batısındaki IŞİD militanlarının araçlarını bombaladı. Birkaç saat kentin üzerinde keşif yapan savaş uçakları, sınır kapısında tespit ettikleri IŞİD hedeflerini bombaladı. Yoğun ve gürültülü bir patlama yaşanırken kentin neredeyse yarısını toz ve duman kapladı.



Saldırıda, IŞİD üyelerinin ve zırhlı araçlarının hedef alındığı kaydedildi. Bombalardan biri de, IŞİD'in daha önce bayrak diktiği 4 katlı binanın arka bölgesine düştü. Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlamanın sesi Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu. Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri ise sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin dünkü hava saldırısının ardından IŞİD'in ilerleyişinin kısmen durduğuna ilişkin bilgiler de geliyor.