Gazete Vatan Logo

Kızının katiliyle birlikte denetimli serbest!

Kızının katiliyle birlikte denetimli serbest!

Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarpıp ölümüne sebebiyet verdiği için 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Faruk Kalkavan denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Viyana ve Marmara Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan moda tasarımcısı Sinem Yalçın, 14 Ocak 2008’de emniyet şeridinde otomobilini kontrol ederken Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipin çarpması sonucu 25 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü Kalkavan ailesine mensup olan Koç Üniversitesi öğrencisi Faruk Kalkavan (26), olaydan sonra kaçtı.

Yaka paça dışarı atıldı

Kazayı o gün orada olmayan şoförü üstlenmesine rağmen cipi Kalkavan’ın kullandığı tespit edilince Kalkavan hakkında “Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak” suçundan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı ve Kalkavan tutuklandı. Adresinin belli olması gerekçesiyle “kaçma şüphesi yok” denilerek 24 Nisan 2008’de tahliye edildi. Tahliye sonrası ise acılı anne Neşe Yalçın, çareyi Adalet Bakanlığı’na gitmekte buldu. Mayıs 2008’de Ankara’ya giden anne bakanla görüşmek istedi ancak yerinde olmadığı için Müsteşar Yardımcısı Ahmet Kahraman’la görüşebileceği söylendi. Yalçın, müsteşar tarafından hakarete uğradığını ve yaka paça odadan çıkarılarak üç kat aşağı götürüldüğünü öne sürdü. Katıldığı bir televizyon kanalında da yaşadıklarını anlattı. Nazmiye Yalçın’ın iddiaları üzerine Kahraman, Yalçın hakkında hakaret ve iftira attığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu veYalçın hakkında

4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle davası açıldı. Mahkeme, Nazmiye Neşe Yalçın’ın 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verip denetimli serbestliğe tabi tuttu.

Cezayı aldı firar etti


Yargılanması tutuksuz olarak devam eden Kalkavan’a ise 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılınca Amerika’ya oradan da Türkiye ile iade anlaşması olmayan Belarus’a kaçtı. Kalkavan, 9 Ağustos 2012’de de Türkiye’ye gelerek teslim oldu. Ardından daha önce de kaldığı Ümraniye Cezaevine konuldu. 3 ay kaldıktan sonra da 3. Yargı paketi kapsamından yararlanarak açık cezaevine nakledildi. Burada da Kalkavan, cezasının 14 ayını tamamladı. Denetimli serbestlikten tahliye yolu açılınca da 4 Şubat’ta tahliye edildi.

Acılı anne adalet arıyor

Kızının ölümüne sebebiyet veren Faruk Kalkavan’ın denetimli serbestlik yasasından faydalanarak tahliye edilmesine isyan eden Neşe Yalçın, “Önce kızımı öldürdüler. Ardından beni bir yıl hapis cezasına çarptırdılar. Hala denetimli serbestliğe tabiyim. Ne acıdır ki kızımın ölümüne sebebiyet veren Kalkavan’da denetimli serbestlik yasası kapsamında artık dışarıda. Adalet nerede?” diye isyan etti.

Haberin Devamı