Gazete Vatan Logo

Kızını kaçırma girişimine 10’ar yıl

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in kızı Yade Demirel’i kaçırarak fidye isteyecekleri iddiasıyla yakalanan Y.Ç. ve M.G. adlı 2 şüpheli hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs” suçundan 10’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kızını kaçırma girişimine 10’ar yıl

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2014 doğumlu olan minik kızın suç tarihinde 1 yaşında olduğu belirtildi.

Çıkış saatleri!

Şüphelilerin, Demirel’in maddi imkanlarının iyi olduğunu ve fidye vereceğini düşünerek 5 Ocak tarihinde kızını kaçırma planı yaptıkları belirtilen iddianamede, kızın hangi zaman dilimlerinde dışarıya çıktığını, içinde yolculuk ettiği araçların hangi noktalarda yavaşladığını tespit çalışmaları da yaptıkları belirtildi. Şüphelilerin amaçlarını gerçekleştiremeden kolluk görevlilerince yakalandığı anlatılan iddianamede, soruşturma evrakı içinde yer alan tutanakların olayı doğruladığı dile getirildi.

Demirel şikayetçi

Şüphelilerin eylemlerini tamamlayamadan yakalandıkları için suçun teşebbüs aşamasında kaldığı belirtilerek, Y.Ç. ve M. G. hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs” suçundan 10’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.